MINI Roadster: Andra rapport

0
34

MINI Roadster front static

Vår man har tagit några ribbing för hans senaste hjul, men är det orättvist?

Det är lite hård, men jag har blivit anklagad för att driva en frisörsalong bil. Va, jag? I min MINI Roadster? Vad exakt är en frisör bil ändå? Det kan definieras som en bil som tilltalar kvinnor först, tätt följt av bild-medvetna män, men är det så illa? Och ska det stoppa en man som mig från att njuta av en sådan här bil?

Låt oss inse det, ända sedan den nya MINI kom till 2001, har det varit gynnade av det täcka könet. Vid tryck på lanseringen av Roadster förra året, MINI-chefer var angelägen om att påpeka att “macho” som nykomling var avsedda att flytta som mer mot rött-blooded män, men de var inte lura någon. Och som vår straw poll för allmänheten, tas på gatorna i moderna East London – visar, är det uppenbart hur denna bil uppfattas.

Men alla har rätt till sin egen åsikt, och det är där jag står: jag är ett stort fan. Okej, så kör en två-sitsig sportbil är förknippat med stigma, men Roadster s chunky ser är definitivt växer på mig, särskilt med JCW bodykit, racing ränder och stora hjul. Som jag har sagt tidigare, jag tror att de två-sits layout med en större boot är en mer effektiv användning av tillgängligt utrymme än MINI Cabriolet, med sin lilla boot och trångt baksäte.

Det finns ett par problem, men, och det första är förfining. Med taket upp, Roadster är långt ifrån den Coupe. Det är en bra sak vi har det toppen-spec Harman Kardon stereo monteras, eftersom alla vind-och däckbuller på motorvägen i hastigheter, skulle vi inte kunna höra radio. Och även om vår Cooper S är inte ens den stabilaste modell i serien (som är JCW Roadster), fjädringen är ganska oförsonliga över ojämnheter i vägen.

Det finns andra petigheterna också. Bygga kvalitet är i allmänhet top-notch, som du förväntar dig från en BMW-utformad produkt, men passagerarens säkerhetsbälte tenderar att slå mot dörren om du kör ensam – jag har tagit för att fästa det hela plats när det inte används.

Då är det den bakre spoiler, som dyker upp automatiskt ovan 50mph. Samtidigt som det är en snygg touch, det blockerar den nedre tredjedelen av din redan snäv syn på baksidan. Den multispoke lättmetallfälgar ser fantastisk ut, men de är en mardröm att rengöra, samtidigt som den manuella huva utgåvan är lite av en rutin – du vrida handtaget och ger en fast push uppåt innan motorerna ta över.

Så Roadster har inte fått samma oklanderlig elegans som en Audi TT och ergonomi är inte perfekt, men inget som stör mig så mycket som det borde. Den övergripande känslan när jag kör bil är en härlig känsla i anslutning till bilen och vägen, något som är sällsynt i dessa dagar.

Alla viktiga styr – styrning, gearchange, bromsarna och gaspedalen – ha en underbar mekanisk precision till dem som stinker av tvångsmässiga engineering. Men det finns tecken här också. Jag kan inte köra till slutet av vägen, utan att välja Sport-läge och lyssnar på pop och smällar från avgaserna på överskridande. Och varför någon skulle gå för dyra JCW version när Cooper S känns precis så snabbt som det är ärligt talat för mig obegripligt.

Det ska bli intressant att se hur Roadster klarar vintern, men för nu är vi njuta av varje minut av vår tid med det, oavsett vad andra människor säger.

Vår åsikt

“Roadster är kul men bristfällig. Förfining är dålig och på gropiga vägar hantering kan vara oberäkneliga. Men det är svårt att ignorera bilens starka resultat, muntra soundtrack och knivskarpa svar.”
Lukas Madden, Biträdande redaktör nyheter

Din åsikt

“Jag har varit grymt om de senaste modellerna från MINI, men det här är vettigt. Det ser bra ut och BMW har uppenbarligen lagt ner mycket tanke i förpackning och pris.”
sgtgrash, via www.autoexpress.co.uk

Så vem är det som är MINI Roadster som syftar till?

“Jag gillar MINI, men jag måste få det svart. Jag har fått en Brabus Smart bil, vilket inte är den mest manliga sak, dock.”
Koranen Ismail, 18, Assistent, Jack the Clipper

“Det är definitivt en girl’ s bil. Den enda kille som jag skulle kunna se det som driver detta är en Essex pojke.”
Lily Kay, 24, Event, business manager

“Jag tycker det är en snygg bil. Jag skulle inte köpa en, men – kanske min flickvän skulle.”
Ivan Ivanov, 35, Frisör

Viktiga specifikationer

  • På flottan sedan: September 2012
  • Pris ny: £20,905
  • Motor: 1,6 liter 4cyl, 181bhp
  • CO2-Skatt: 139g/km/£120
  • Alternativ: MINI Sport Chili Pack (£2,860), Media Pack (£1 550 tsek), läder (£1,055), HK-stereo (£550), uppvärmda säten (£215)
  • Handla nu: N/A
  • Insurance group/quote: 32/£456
  • Körsträcka/mpg: 3,887/31.7 mpg
  • Kostnader: Inga hittills
  • Några problem?: Ingen är så långt