Moeten ouderen stuurprogramma ‘ s worden gedwongen om retests?

0
29

Retests for older drivers

Stuurprogramma ‘ s boven de 70 niet meer waarschijnlijk leiden tot auto-ongevallen, volgens IAM

Oudere automobilisten niet tot een groter risico op de weg en moeten niet worden gedwongen tot het nemen van de verplichte retests, volgens het Instituut voor ervaren Automobilisten (IAM).

Onderzoek door IAM vorderingen die de stuurprogramma ‘ s boven de leeftijd van 70 niet meer waarschijnlijk leiden tot een crash dan elke andere chauffeur, terwijl ze aanzienlijk minder kans op een ongeval veroorzaken in vergelijking met jongere bestuurders.

Ongeveer acht procent van de stuurprogramma ‘ s die momenteel op de weg in het verenigd koninkrijk zijn 70 jaar of ouder, maar ze hebben maar vier procent van alle ongevallen met letsel.

In het huidige systeem, de automobilisten zijn vereist voor het verlengen van hun rijbewijs op 70 en vervolgens om de drie jaar daarna.

Plus, het aantal ouderen stuurprogramma ‘ s is ingesteld op snel stijgen met de vergrijzing van de bevolking. Tegen 2017 het aantal chauffeurs dat meer dan 90 jaar zal stijgen met 18 procent (12,400), waarbij het aantal te 82,400 op de weg. Tegelijkertijd is het aantal 80-jaar-oude stuurprogramma ‘ s zal stijgen van 1,049,058 te 1,283,000 in de komende 10 jaar.

IAM chief executive Beste Simon zei: “Ondanks de toename in aantallen, we moeten weerstaan pleit voor verplichte retests voor oudere bestuurders. De overheid heeft behoefte aan een strategie nu op hoe het gaat om het beheren van de meer oudere stuurprogramma ‘s en maken ze zich meer bewust worden van de risico’ s ze lopen.

“De hoogste prioriteit moet worden gegeven van de niet-verplichte driving assessments landelijk beschikbaar om hen te helpen omgaan met de moderne hoge snelheid van het verkeer en het elimineren van slechte gewoontes.”

Wat is jouw mening over verplichte retests voor bestuurders ouder dan 70? Doe oudere stuurprogramma ‘ s vormen een groter risico op wegen dan anderen? Vertel ons uw gedachten in de comments hieronder…