Nieuwe Kia Cee ‘ d GT onthuld

0
37

Kia Cee'd GT 2013 front quarter

Kia heeft geopenbaard dat de Cee ‘ d GT, voorafgaand aan zijn debuut tijdens de autosalon van Genève in Maart.

De vijfdeurs Kia Cee ‘d GT is een hot-hatchback-versie van de norm Cee’ d en doe mee aan de drie-deurs Pro_cee ‘d GT in Kia’ s line-up.

Beide auto ‘ s worden aangedreven door een 1.6-liter turbomotor, het leveren van 201bhp naar de voorwielen, waardoor de acceleratie van 0-62 mph in een 7,9 seconden. Alle auto ‘ s zijn uitgerust met een zes-versnellingsbak is standaard, maar een dubbele koppeling automatisch kan worden aangeboden aan het einde van 2013.

De GT-modellen krijgen een nieuwe bodykit, met meer agressieve bumpers en side skirts. Een handelsmerk rode strook loopt langs de onderkant van het front fascia, en een clusters van vier LED-lampjes zitten weerszijden van de achterbumper. Dubbele uitlaat pijpen en 18-inch lichtmetalen wielen compleet in de make-over.

De productie van de Cee ‘d GT en Pro_cee’ d GT begint bij Kia ‘ s Slowaakse plant in het midden van Mei. De Pro_cee ‘d gaat over de verkoop van de eerste in het midden van het jaar, met de Cee’ d GT volgende kort na.

De definitieve prijzen zijn nog niet onthuld, maar de Cee ‘ d GT wordt verwacht dat de kosten ongeveer € 22.000, – op. Dat is iets meer dan de vijf-deurs Ford Focus ST, die een seconde sneller van 0-62 mph.

Om de volledige Kia bereik, bezoek de CarBuyer Kia beoordelingen pagina.