Nissan Note 2013 release datum och pris avslöjade

0
31


6

Den nya Nissan Note finns att beställa nu, och priserna börjar från £till 11 900

Priserna för nya Nissan Note har aviserats, med nybörjar Visia modell finns nu från £till 11 900.

Anteckningen får 15-tums stålfälgar, centrallås, farthållare och framför elektriska fönster som standard med luftkonditionering, aluminiumfälgar och Bluetooth kommer på Acenta specifikation.

Den Acenta Premium specifikation kommer att kosta från £14,150, och har sat-nav, klimatkontroll, ett magasin 360-graders kamera för enklare parkering och säkra bilen.

Topp-spec Tekna specifikation modeller kostar från £15,950 och kommer med kameran som standard, liksom läderklädsel, keyless start, automatisk luftkonditionering, lane departure warning och ett objekt i rörelse detektor som varnar om en person går i vägen för bilen även om det är att vända.

Den nya Notera är samma storlek som den utgående modellen, om än med en något lägre tak. Dock, starta upp utrymme ökar från 280 till 300 liter.

Det är baserat på en större version av Nissan Micra, och erbjuder ett urval av tre motorer. Den första är en 79bhp 1.2-liters bensin som kommer tillbaka 60.1 mpg ekonomi och producera 109g/km utsläpp. Denna motor är den enda tillgängliga med automatisk växellåda.

Det finns också en överladdad version av samma motor med 97bhp, bränsleekonomi 65,7 mpg och 99g/km i CO2 utsläpp. Den tunga diesel är en 1,5-liters motor som släpper ut 95 g CO2/km och returnerar 78.5 mpg.

Not används för att vara en rival för supermini MPVs som Honda Jazz, men Nissan hävdar att den nya modellen kommer att vara mer av en utmanare för hatchbacks som Ford Fiesta och Volkswagen Polo.

Det innebär att den nya tonen får en jämnare, mjukare utseende än sin föregångare. Den har en distinkt grill som hör ihop med den tillbakadragna strålkastare, medan svansen-lampor är mer upprätt versioner av dessa på Nissan Juke.

Den nya Nissan Note är inbyggd i företagets fabrik i Sunderland, England, och finns att beställa nu. Leveranserna börjar i oktober, även om bilar order med 1,2-liters bensinmotor kommer inte att framföras förrän i januari 2014.

För att se hela Nissan sortiment, se CarBuyer Nissan recensioner sida.