Nya Audi RS Q3 visade

0
40

Audi RS Q3 SUV 2013 front quarter

Hög prestanda Audi RS Q3 SUV kommer att lanseras på bilsalongen i Genève.

Med en 306bhp 2.5-liters femcylindrig turboladdad motor, Audi RS Q3 kan sprint från 0-62 mph på 5.5 sekunder och slå på en elektroniskt begränsad toppfart på 155mph.

RS Q3 motorn är samma som presenterades i den nyligen avvecklade Audi RS3, om än trimmad ner till 306bhp snarare än 335bhp. Motorn har nu stopp-start som standard, vilket bidrar till att returnera en hävdade genomsnittlig bränsleekonomi av 32,1 mpg och emit-206 g/km CO2.

Som standard RS Q3 är utrustad med Audi ‘ s S-tronic sjuväxlad s-koppling växellåda och quattro fyrhjulsdrift.

Dessutom ingår Audi Drive Select, som ger föraren tre lägen – auto, komfort och dynamisk – som justerar ljudet av avgaser, gasrespons och växel gånger. Traction control system har också tre lägen – aktiv, sport och full avaktiveras.

RS Q3 rider 25 mm lägre än standard Q3 SUV. 19-tums legering hjul är monterat som standard, men 20-tums hjul kan beställas som tillval. Bilen har också uppgraderade bromsar.

För att skilja mellan hög-prestanda-SUV från resten av sortimentet, Audi har lagt till en sportig bodykit till Q3, med större stötfångare att förlänga bilens totala längd 25mm över standard modell, med total längd för att 4,410 mm. RS Q3 väger 1,730 kg.

Audi RS Q3 kommer att bli den åttonde RS-modellen i Audi ‘ s line-up, och är den fjärde som kommer att lanseras på den BRITTISKA marknaden i år, efter RS6 Avant, RS5 Cabriolet och RS7. RS Q3 kommer debut på Geneva Motor Show med första leveranserna sker i slutet av 2013.

RS Q3 förväntas kosta runt £11 000 fler än den nuvarande Q3 2,0-liters TFSI S Linje, på £42 000 usd.

För att se hela Audi sortiment, se CarBuyer Audi recensioner sida.