Nya Maserati Quattroporte presenterade

0
38

New Maserati Quattroporte front

Maserati har avslöjat nya Quattroporte på Detroit Motor Show

Nya Maserati Quattroporte har varit presenterades för första gången vid 2013 Detroit Motor Show, med en ny lättare plattform och två twin-turbo motorer.

Maserati VD, Harald Wester, har sagt att den nya Quattroporte är nyckeln till företagets planerade “industriell tillväxt som kommer att se vår närvaro i världen att stiga till 50 000 enheter per år fram till 2015.” En siffra som är betydligt mer än 6,159 bilar sålde under 2011.

Den nya Quattroporte är längre än den utgående Quattroporte, men har sett vikt minskas med 50 kg till 1940kg, tack vare aluminium kropp paneler och ett nytt stål-aluminium-plattformen.

Den nya bilen var konstruerad av ett team som leds av Lorenzo Ramaciotti, Chef för Maserati Design Centre, som är en del av Fiat-Koncernen Centro Stile design centrum i Turin, Italien.

Den Quattroporte har ett nytt utseende som är utformad för att vara aggressiv nog att vädja till Maserati nuvarande kärnan av västeuropeiska och Nordamerikanska kunder, men också elegant nog att vädja till Kinesiska köpare. I en annan eftergift till den Asiatiska marknaden, den nya bilen är längre än den tidigare modellen är 5,097 mm för att öka bakre passagerar-och bagageutrymmet.

Under huven, det är valet av två twin-turbo motorer: en 3,0-liters V6 och en 4,7-liters V8. Den före detta ger 416bhp, lanserar Quattroporte från 0-62 mph på 5.1 sekunder. Under tiden V8-motorn levereras med 524bhp och en 0-62 mph tid på 4,7 sekunder.

Maserati förväntas att bredda Quattroporte s motorprogram med mindre V6-modeller och även en diesel, med Maserati Drivlina Direktör och tidigare Ferrari-motor boss, Paolo Martinelli, säger: “Den nya motorer som kommer att monteras på nästa generation Maserati fordon är inte bara mer kraftfull än någonsin, eller mer spännande att köra än någonsin – men också mer bränsleeffektiva än någonsin tidigare.”

Motorerna kommer inte bara makten den nya Quattroporte. Den nya lyxig salong är den första av tre nya modeller, som kommer att få sällskap av en ny E-Klass-storlek saloon kallas Ghibli och en SUV som kallas playa de Levante, som är baserad på Jeep Grand Cherokee av 2014.