Renaultsport Clio 200 Turbo spec aangekondigd

0
31

Renault Clio Renaultsport 200 Turbo 2013 front quarter

Renault heeft bevestigd dat de volledige BRITSE specificatie van de nieuwe Renaultsport Clio 200 Turbo.

Het bedrijf heeft ook bevestigd dat Renaultsport Clio 200 Turbo is de auto ‘ s officiële naam is, zelfs al is het voor het eerst werd aangekondigd als de Renaultsport Clio 200 EDC – in de verwijzing naar de zes-bak met dubbele koppeling, de versnellingsbak, wanneer de auto maakte zijn debuut op de autosalon van Parijs vorig jaar.

De nieuwe Renaultsport Clio 200 Turbo is een rivaal voor de komende Ford Fiesta ST. Maar terwijl de Ford komt met een drie-deurs bodystyle en zes-versnellingsbak alleen, de Renault kan alleen met een vijf-deurs lichaam en met dubbele koppeling, automatische versnellingsbak.

Echter, terwijl de 1.6-liter turbo benzine motoren vermogen zowel auto ‘ s, de Clio heeft meer macht, ten 197bhp, dan de Ford 180bhp. Een 197bhp 2.0-liter niet-turbo-motor de vorige generatie Renaultsport Clio 200. En terwijl het uitgangsvermogen is niet veranderd deze tijd, brandstofverbruik is gestegen met 10,3 mpg naar 44.8 mpg, terwijl de CO2-uitstoot vallen by46g/km tot 144g/km.

De 0-62 mph sprint neemt 6,7 seconden, van de 6,9 seconden van zijn voorganger, geholpen door het feit dat de nieuwe versnellingsbak heeft een launch control-functie ingebouwd, en dat de nieuwe Clio weegt 36 kg minder dan de uitgaande auto, op 1,204 kg.

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe Renaultsport Clio is zo scherp om te rijden als de uitgaande model, Renault heeft toegevoegd rally-auto-stijl sport ophanging en een torque vectoring-systeem te maximaliseren macht in de hoeken. Twee modellen van Renaultsport Clio beschikbaar – Sport of Cup – met de laatste met 15 procent stijvere wielophanging, 18-inch lichtmetalen wielen en meer responsieve besturing.

Alle auto ‘ s RS Schijf controle, inclusief Normaal -, Sport-en Race-modi. Deze geleidelijke verhoging van hoe agressief de motor en de versnellingsbak reageren. De launch control-functie is beschikbaar in de Sport-en Race-modi. De Renaultsport Clio bevat ook Renault R-Link systeem, die kan worden opgewaardeerd om de RS Monitor die de prestaties van gegevens en een GPS-stopwatch geactiveerd voor rondetijden wanneer u met de wagen rijden op een circuit.

De auto heeft ook de RS Geluid Pijp, die zendt het geluid van de motor in de auto ‘ s van het interieur. Dit kan aangepast worden met het geluid als van verschillende auto ‘ s, waaronder de oude Alpine A110, R8 Gordini en de Nissan GT-R.

De nieuwe Renaultsport Clio is gebouwd in de onderneming, met een fabriek in Dieppe, Frankrijk. Om de boeken zullen geopend in April, en de eerste in het verenigd koninkrijk leveringen beginnen in juni. De vijf kleuren van het lichaam worden beschikbaar en vol is zullen de prijzen bekend worden gemaakt op 28 februari.

Om de volledige Renault, zie de CarBuyer Renault beoordelingen pagina.