Renaultsport Clio 200 Turbo spec meddelade

0
38

Renault Clio Renaultsport 200 Turbo 2013 front quarter

Renault har bekräftat full STORBRITANNIEN specifikation för alla-nya Renaultsport Clio 200 Turbo.

Företaget har också bekräftat att Renaultsport Clio 200 Turbo är bilens officiella namn, trots att det var första gången som Renaultsport Clio 200 EDC – med hänvisning till sin sex-hastighet dual-koppling växellåda när bilen gjorde sin världspremiär på Paris Motor Show förra året.

Den nya Renaultsport Clio 200 Turbo är en rival till den kommande Ford Fiesta ST. Men medan Ford kommer med en tre-dörrars bodystyle och sex-växlad manuell växellåda endast, Renault kan endast göras med en fem-dörrars kropp och dubbla kopplingar automatisk växellåda.

Men medan 1,6-liters turboladdade bensinmotorer makten både bilar, Clio har mer makt, på 197bhp, än Fords 180bhp. En 197bhp 2.0-liter icke-turbo-motor som drivs av den tidigare generationens Renaultsport Clio 200. Och medan power-output har inte förändrat denna tid, bränsle ekonomi har ökat med 10,3 mpg till 44.8 mpg, samtidigt som CO2-utsläppen minskar by46g/km till 144g/km.

Den 0-62 mph sprint tar 6,7 sekunder, ned från 6,9 sekunder av sin föregångare, hjälpt av det faktum att den nya växellådan har en launch control-funktion inbyggd, och att nya Clio väger 36kg mindre än den utgående bilen, på 1,204 kg.

För att se till att den nya Renaultsport Clio är så vass att köra som utgående modell, Renault har lagt till en rally-bil-stil sportchassi och en torque vectoring system för att maximera kraften i hörnen. Två modeller av Renaultsport Clio kommer att finnas tillgänglig – Sport eller Cup – med den senare med 15 procent styvare fjädring, 18-tums lättmetallfälgar och mer känslig styrning.

Alla bilar har RS Drive-kontrollen, vilket inkluderar Normal, Sport och Race lägen. Dessa successivt öka hur aggressivt motor och växellåda svarar. Launch control-funktion är tillgänglig i Sport och Race lägen. Den Renaultsport Clio ingår även Renault R-Link-system, som kan uppgraderas med RS Monitor som kan visa data prestanda och en GPS-aktiverad stoppur för varvtider när du kör bil på en racerbana.

Bilen har också RS Ljud-Rör, som överför ljudet från motorn in i bilens inredning. Detta kan anpassas för att låta som olika bilar, bland annat den gamla Alpine A110, R8 Gordini och Nissan GT-R.

Den nya Renaultsport Clio är inbyggd i företagets fabrik i Dieppe, Frankrike. Beställa böcker kommer att öppna i April och första STORBRITANNIEN leveranser kommer att påbörjas i juni. Fem kroppen färger kommer att finnas tillgängliga, och full priser kommer att meddelas den 28 februari.

För att se hela Renault sortiment, se CarBuyer Renault recensioner sida.