STORBRITANNIEN bil anmälningarna ökade med 12,1 procent i oktober

0
34

Ford Fiesta top selling car

Siffror visar att mer än 150 000 nya bilar som registrerades förra månaden

Nya personbilar ökade med 12,1 procent till 151,252 enheter i oktober, enligt de senaste siffrorna som utfärdats av Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). De positiva nyheterna kommer som bilförsäljningen i Europa fortsätter att falla.

STORBRITANNIEN, nya bilar på marknaden har ökat varje månad bar februari detta år, med försäljning av nya bilar och leveransvolymerna ökade med 5,0 procent till 1,771,861 enheter under de första 10 månaderna av 2012.

Trenden för nedskärningar fortsätter. Året-to-date efterfrågan för stadens bilar som VW Up! och Hyundai i10 har ökat till 52 procent, medan supermini segment är en ökning med 5,8 procent.

Ford Fiesta är än en gång STORBRITANNIENS bäst säljande bilen, både för oktober månad och det år så långt – och det är innan den facelifted modell kommer i STORBRITANNIEN senare i år. City bil och supermini segment i kombination svarar nu för nästan 40 procent av den BRITTISKA ny bil marknaden.

Medan försäljningen av bensin-och dieseldrivna bilar är både upp, SMMT är noga med att betona att försäljningen av el-och hybridfordon ökar också, vilket återspeglar den extra val som köpare av alternativt-drivna bilar har nu.

SMMT Verkställande direktör, Paul Everitt, sade: “Det är uppmuntrande att se alternativt-drivna fordon marknaden presterar bra resultat, en ökning med 13 procent hittills i år.

“Även om den alternativt-drivna fordon sektorn utgör endast en liten andel av den totala marknaden, är det viktigt att regeringen håller sig konsumenten incitamentsprogram och maximerar fördelar som finns genom fordon för beskattning.”