Toyota Auris Touring Sports estate specifikationer släppt

0
31

Toyota Auris Touring Sports 2013 front quarter

Toyota Auris Touring Sports fastigheter kommer att visas i full produktion form på bilsalongen i Genève nästa månad.

Det är första gången som en egendom version av Toyota Auris-modellen har blivit erbjuden, och nya fastigheter kommer att finnas tillgänglig med ett ekonomiskt bensin-elektrisk hybrid drivlina, förutom konventionella bensin-och dieselmotorer.

Auris Touring Sports kommer att byggas i STORBRITANNIEN på Toyotas fabrik i Burnaston, Derbyshire, england. Den har samma 2,600 mm hjulbas som Auris kombi, men är 285mm längre – på 4,560 mm – som ökar mängden av boot utrymme som finns.

Gården har 530 liter starta utrymme med baksätet upp, och 1,658 liter med platser ner. Detta är betydligt mer än 476 liter och 1,502-liter kapacitet av Ford Focus estate.

Toyota har också lagt till en rad praktiska funktioner till sin nya Touring Sport modell. De bakre sätena har en en-touch -, lätt-platt fällbara system, det är en dual-nivå bagagerumsgolvet och en två-vägs bagage luckan som är standard på Ikonen, Sport och Excel specifikationer, men inte nybörjar Aktiv modell.

Alla Auris Touring Sports bilar också inkluderar en berg-och-drivs bagage netto, shopping bag krokar och en 12V eluttag i bagageutrymmet. Läppen för att öppna boot är 100 mm lägre än på Auris kombi, för att göra det lättare att ladda.

Auris Touring Sports kommer att finnas tillgänglig i STORBRITANNIEN med samma drivlina alternativ som kombi, med 1.33-liter och 1.6-liters bensinmotorer och en 1,4-liters D-4D-diesel.

Full hybrid-modellen använder en 1,8-liters bensinmotor och en elmotor för att ge en maximal uteffekt av 134bhp. Toyota hävdar att detta innebär Touring Sport hybrid kan slutföra 0-62 mph sprint på 10.9 sekunder, men ändå avger endast 86g/km CO2.

Men, om du väljer för hybrid-modell Toyota är måna om att påpeka att du inte kommer att förlora på praktiska som bagageutrymmet är fortfarande den samma, trots den extra batterier placerade under bagagerumsgolvet som krävs för hybrid-system.

Det var 1,33 och 1,6 liter bensin motorerna är dimensionerade för 127g/km och 139g/km respektive och 1,4 D-4D-diesel på 109g/km.

Priser kommer att meddelas närmare bilen lanserades i juli. För att se hela Toyota sortiment, se CarBuyer Toyota recensioner sida.