Toyota Corolla T3 met vier deuren

0
28

Wij Britten zijn een oneven veel. Bij het kopen van een executive auto, het is een salon. Maar met goedkopere modellen alleen een hatchback zal doen, en de vier-deurs versies van machines, zoals de Ford Focus verkopen in kleine aantallen.

Uitspraak

Deze Corolla is de minst innovatieve van de nieuwe reeks, met een conservatieve styling en ongeïnspireerd dynamics. De prijzen zijn concurrerend en de gebruikskosten minimaal zijn, maar er is niets om blij van te worden. Extra boot ruimte opzij, wij gaan voor de vijf-deurs. Wij Britten zijn een oneven veel. Bij het kopen van een executive auto, het is een salon. Maar met goedkopere modellen alleen een hatchback zal doen, en de vier-deurs versies van machines, zoals de Ford Focus verkopen in kleine aantallen.

Dus wat hoop heeft de nieuwe Corolla sedan kreeg? Beoordeeld op uiterlijk alleen, Toyota heeft gespeeld veilig, maar het belangrijkste voordeel van inkijkt de conventionele luik komt er in de vorm van een ruime boot met een brede opening. De standaard-fit 60/40 split-voudig achterste zitplaatsen zijn een welkome aanvulling en een royale 437-liter boot capaciteit overeenkomt met rivalen.

Kopers hebben de keuze uit drie motoren – 97bhp 1.4 en 110bhp 1.6-liter benzinemotoren en een 89bhp 2.0 diesel. De benzine-eenheden geven fijne economie, en de 1,6 we reden produceert 168g/km CO2, waardoor zij in de meest zuinige 15 procent company car tax bracket.

Op papier, prestaties en redelijk lijkt, met 0-60 mph gedekt in 10.2 seconden en een 118mph top snelheid. Maar de Corolla voelt zich terughoudend om te worden geduwd. Een buzzy motor en hoge geluidsniveaus combineren met een lastige gearchange om het plezier van het rijden op snelheid. De smooth ride en fijne afhandeling helpen, maar deze auto is niet ontworpen met de bestuurder plezier in het achterhoofd.

De vier deuren is alleen verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus – T2 en T3. Onze hogere-spec T3 kosten £12,795, het plaatsen van het £450 onder de blauwe ovaal is ook uitgerust met vier deuren Focus Ghia. Er is geen verschil in prijs tussen de hatchback en sedan, dus de keuze eigenlijk op neer komt is een kwestie van smaak.

Belangrijke specificaties

* Vier-deurs Corolla nu te koop
* 1.4 en 1.6-liter benzinemotor, de 2.0 diesel

SHARE
Previous articleVauxhall’ Monaro V8
Next articleLigier Be-Up