Vakthund: Shopping omkring för car insurance

0
39

Shopping around for car insurance

Jämförelse webbplatser som lovar stora besparingar, men de ger dig den bästa affären?

Alla vet att det enda sättet att få en bra affär på din bilförsäkring är att shoppa runt. Och 85 procent av de tillfrågade att våra Förare Power 2012 ägare undersökning sade att de gjorde precis som när man letar efter omslaget.

Vad som förvånade oss är dock hur många av dem som sökte för en billigare affär lyckades inte spara några pengar. Sant, 72 procent av Föraren Makt de svarande att sänka sina premier genom att shoppa runt – men med tanke på den stora besparingar jämförelse webbplatser lovar, vi trodde att andelen skulle vara närmare 100 procent.

Så vi bestämde oss för att göra lite grävande, att få offerter från webbplatser jämförelse Confused.com, Comparethemarket.com och Gocompare.com plus direkt från stora försäkringsbolagen Direkt Linje, LV och Mer Än, för att se hur mycket vi kan spara.

Vi sökte efter citat för en fiktiv gifte sig 38-årig man bor i Hudiksvall med 10 års inga anspråk rabatt på en ny Ford Focus 1,0-liters Klassen.

Jämförelse webbplatser som returneras mycket liknande citat. Gocompare kom upp med £273.63 från en försäkringsgivare som kallas OneQuote Direkt. Comparethemarket erbjöd oss £277.06 från Allianz och Förvirrad erbjuds £279.99, också från OneQuote Direkt.

De flesta köpare kommer att vara ute efter ett märke som de känner igen och litar på. Och, intressant nog, Allianz var den enda leverantör som vi hade hört talas om i topp 10 citat från någon av de jämförelsesajter – även om vi inte nödvändigtvis anser att det är en större BRITTISKA bil försäkringsgivaren.

LV erbjuds den bästa mixen av detta avgörande förtroende och pris. Det var den billigaste stora namn på alla tre platser, kommande 11 på Förvirrad, 13: e på Comparethemarket och 14: e på Gocompare, med en identisk £367.11 citat – och det skulle ha varit försäkringsgivaren vi skulle ha valt om vi hade varit att köpa. Plus, LV slå det pris som anges av webbplatser jämförelse när vi ringde direkt, med en premie om £351.57.

Mer Än noterade oss £844.11 och Direkt Linje £509.86. Ingen av dessa försäkringsgivare skulle förhandla om, även när vi sa att vi hade hittat billigare erbjudanden på annat håll.

Så medan jämförelse erbjöd oss de lägsta priserna, de flesta var från leverantörer som vi inte hade hört av sig och skulle vara mindre benägna att välja. LV var som lägst prissatta varumärke som vi var bekanta med, och sin bästa erbjöds första gången när vi gick direkt – så det är ändå värt att ge företag ett samtal.

Det är särskilt sant när du vill förnya ditt skydd. En av de vanligaste klagomålen i våra Förare Makt undersökningen var försäkringsgivare citerar hög förnyelse priser, för att sedan släppa dem när kunderna säger att de kan hitta ett bättre erbjudande någon annanstans. Så länge de inte är beredd att förhandla med nya kunder, kan du vara säker på att de kommer att behålla befintliga kunder – bara vara beredd att pruta varje år för att få de bästa priser.