Volvo V40 Cross Country

0
31

Volvo V40 Cross Country front

Volvo heeft onthulde haar nieuwe V40 Cross Country, die krijgt een hogere rit en grotere wielen

De nieuwe Volvo V40 Cross Country heeft genomen, in het centrum van het podium op de autosalon van Parijs. Op basis van de V40 luik, de Cross Country wordt een 40mm toename van bodemvrijheid, grotere velgen en chunkier bumpers.

Wijzigingen in de cabine zijn minimaal, met een exclusieve koperen interieur kleur het enige verschil tussen de nieuwe auto en de rest van de V40 bereik.

Het vlaggenschip van de T5 is het enige model te krijgen four-wheel drive. Deze zal worden aangedreven door een 250bhp 2.5-liter vijf-cilinder benzine motor en is uitgerust met een zestraps automatische versnellingsbak. De rest van de reguliere V40 motor range is leverbaar met voorwielaandrijving, de bevestiging van de model s plaats als een crossover, in plaats van een modder-aansluiten SUV.

De meest efficiënte motor zal de 113bhp D2 diesel, die beweert 74.3 mpg en zendt 99g/km CO2. Twee krachtige diesels, met 148bhp of 175bhp; en een 177bhp 1.6-liter benzinemotor, zal ook worden aangeboden.

Verwacht wordt dat de prijzen beginnen bij ongeveer € 19,500 wanneer de auto komt in januari.