Waakhond: Vastklemmen van de wet

0
32

Watchdog: New clamping law

De nieuwe wet zal opspannen van een ding van het verleden, waardoor de exploitanten van parkeerplaatsen te rechtvaardigen sancties

De Overheid is reining in de cowboy bedrijven die rip off automobilisten door het verbieden van het vastklemmen van 1 oktober. Vanaf dan, als een privé-parkeergelegenheid-operator wil bestraffen je voor het breken van één van de regels van de parkeerplaats, het zal je een kaartje of stuur een factuur via de post.

Je mag niet hoeft te betalen, dat wel. Als u parkeren zonder vergunning in een raad parkeerplaats baai, je bent illegaal geparkeerd en kan worden bestraft met een boete. Maar als je te lang blijven in een privé-parkeerplaats, bent u in verzuim.

Bedrijven zijn niet toegestaan voor het fijn dat u voor deze – en het is illegaal voor hen om te verwijzen naar hun lasten als “goed” of “straf”. Dat is waarom ze noemen hun facturen Last van de Mededelingen, die geluid verwarrend als de Boete Mededelingen uitgegeven door de gemeenten.

Als u de fout van het negeren van een Boete Kennisgeving uitgereikt door of namens de raad, de afgifte van wettelijke lichaam kan het verhogen van de boete, en uiteindelijk pas de schuld aan een deurwaarder. Echter, een eigen parkeerplaats bedrijf heeft geen macht om de naleving van haar kosten.

Een Department for Transport (DfT) woordvoerster vertelde ons: “Kosten van een eigen parkeerplaats bedrijf kan alleen worden afgedwongen bij de rechter.” Dat betekent dat de exploitant moet aantonen dat u in strijd met het contract, in de voorkant van een rechter.

Dus als er een fout in de bewegwijzering in de parkeergarage de aanleg van de algemene voorwaarden – als ze waren onhandig geplaatst, of vaag, slecht geformuleerd of onduidelijk is, bijvoorbeeld, dat de zaak zal worden afgedaan.

Het bedrijf heeft ook te rechtvaardigen dat de schade het nastreven u voor. De DfT woordvoerster toegevoegd: “een Eigen parkeerplaats bedrijven’ kosten dienen te worden ‘redelijk’ en ‘proportioneel’ aan de schending van het contract. Als een vergoeding voor de rechter wordt gebracht, zal de rechtbank beslissen of de vergoeding redelijk is.”

Een raad kan klap je met een £120 straf voor overstaying uw ticket door een paar minuten, geen vragen, maar een privé-operator kan dit niet. Als het wil dat je om te betalen £120, het heeft om te bewijzen dat uw acties liet het out-of-pocket door dat bedrag en als je het hebt overschreden in een £5 per uur parkeerplaats met 20 minuten, het is zeer onwaarschijnlijk dat een onderneming in staat zal zijn om te betogen dat het uit de zak van £120.

Uiteraard, als de exploitant heeft er voor gezorgd dat de borden bij de parkeerplaats zijn duidelijk, u was in overtreding van de regels en de kosten het is het nastreven van je voor is redelijk, het is alleen maar eerlijk om het te betalen. Maar zo niet, u moet niet bang zijn om te negeren van het bedrijf eisen voor uw geld.

Er is geen wettelijke verplichting om te reageren op de operator en uw credit rating zal niet worden beïnvloed als u weigert te betalen. En het is onwaarschijnlijk dat de onderneming daadwerkelijk zal nemen u mee naar de rechtbank.

Ongeveer twee miljoen parkeergelegenheid tickets worden uitgegeven per jaar. Maar een Vrijheid van Informatie verzoek aan het Ministerie van Justitie bekend dat in 2011 waren er slechts 845 gevallen waar de leden van de eigen parkeergelegenheid orgaan van de industrie, de Britse Parkeergelegenheid Vereniging, nam de mensen aan de rechter.

Van deze, slechts 49 ging om een laatste hoorzitting voordat een rechter en in 24 gevallen – minder dan de helft – heeft de beslissing gaan ten voordele van de vennootschap.

Heb je een auto probleem dat moet onderzoeken? We zijn hier om te helpen… E-mail mail@autoexpress.co.uk of Tweet ons @AutoExpress.