2017 Aprilia Dorsoduro 900 Voorbeeld

0
31

Net aangekondigd op de EICMA in 2016 is deze, namelijk de Aprilia Dorsoduro 900. Voor 2017, Aprilia ‘ s van maxi-motard zal in het nieuwe jaar vol met nog meer spieren dankzij een royale verplaatsing hobbel van de V-Twin motor van 750 tot 900cc (goed, 896cc om precies te zijn). Aprilia ‘ s doel was om de Dorso met een gezonde stijging van de bodem-end en midrange macht, dit te doen door het nemen van de oude 750cc motor en het verhogen van de slag van 56.4 mm 67,4 mm, terwijl het houden van de boring bij de 92mm geschreven.

Het resultaat van het omzetten van de V-Twin in een stroker motor is een beweerde 95.2 pk bij 8,750 rpm, tot bescheiden van 92 pk. Met de extra verplaatsing komt meer koppel in het hele powerband, inclusief een 6 lb-ft boost-tot-piek koppel 66.4 lb-ft op 6500 rpm. Terwijl Aprilia was het verhogen van het motorvermogen, het ook herzien van de interne smering systeem voor meer efficiƫntie en voorzien van een nieuwe uitlaat systeem om te voldoen aan de Euro 4-normen.

Aprilia's maxi-motard has been overshadowed by other Italian competitors, but a bigger engine and should help it claw back some ground.

Aprilia ‘ s van maxi-motard heeft overschaduwd door andere italiaanse concurrenten, maar een grotere motor moet helpen het claw back sommige grond.

Een nieuwe ride-by-wire systeem vervangt de oude eenheid van de 750 Dorso en wordt gezegd dat het niet alleen scheren 550 gram van het oude systeem, maar ook om te helpen bij een soepele abrupt aan/uit-gas levering. Aprilia traction control ziet nu zijn weg naar de Dorsoduro, met een totaal van vier instellingen beschikbaar (drie niveaus plus off) voor het beperken van ongewenste wielspin. De TC is in combinatie met een ABS-systeem van Continental.

Meer nieuwe elektronische hardware is te zien in het TFT-scherm vervangt het LCD-eenheid van het oude. Het 4,3-inch scherm wordt gezegd dat het verschaffen van duidelijke informatie aan de ruiter, dag of nacht, met dank aan het licht sensoren binnen.

Hooligans, rejoice!

Hooligans, verheug u!

Over de schorsing voor, de Dorso 900 krijgt een nieuwe rebound – en veervoorspanning verstelbaar Kayaba voorvork dat is 450 gram (1 lb) lichter dan voorheen. De wielen zijn nieuw en zijn van de drie-split-spoke verscheidenheid. Aprilia zegt het paar scheert meer dan 4 kilo in vergelijking met de wielen op de 750cc versie.