2017 Honda CBR1000RR Onthuld

0
35

Na het tonen van ons Fireblade SP en SP2 versies vorige maand op Intermot, vandaag is de nieuwe base Honda CBR1000RR heeft zijn debuut gemaakt in Italië. De high-end Öhlins en Brembo onderdelen van het SPs worden omgewisseld voor minder-spendy Showa en Tokico stukken.

2017 Honda CBR1000RR SP en SP2 Onthulling

Anders, veel blijft hetzelfde, met inbegrip van een overvloed van motor mods, ride-by-wire gashendels en IMU-gebaseerde elektronische rider aids. Zelfs de SP is titanium fuel tank wordt overgedragen aan de reguliere RR, en de titanium uitlaat wordt gezegd 6.2 kilo lichter dan de vorige. Sommige 4.4 lbs was ook geschoren van het gewicht van de motor. Het voegt tot een CBR1000RR een vermeende 33 kg lichter dan de vorige generatie, voor een gedreven natte gewicht van 432 lb.

2017 Honda CBR1000RR SP en SP2 Video van AIMExpo

De motor heeft een hogere compressie ratio en herzien cam timing, en Honda zegt vermogen is versterkt aan de beide uiteinden van de toerenbereik, met een claim van een extra 10.7 hp up top (189 pk bij meer dan 13.000 rpm) die zouden kunnen krijgen CBR fans gonsde. Het beweerde te hebben van een power-to-weight ratio verbetering van 14%.

 

Andere weetjes afkomstig van een Honda druk op materialen zijn voorzien van een herziene slipper clutch, boeiende versnellingen in de zes-snelheid vak dat zijn allemaal verlicht.

Tokico vier-zuiger voor remklauwen gebruik van high-performance track-klaar remblokken, en worden gecontroleerd door een nieuwe Lean-Gevoelige ABS-systeem dat gebruik maakt van een IMU.

“Met de informatie van de IMU,” zegt Honda, “plus de voor – en achter-wiel snelheid sensoren van het ABS-modulator regelt de remkracht volgens lean hoek, zelfs bij een noodstop. Maar het zorgt er ook voor harde parcours remmen door het gebruik van twee parameters (vertraging afgeleid van het wiel snelheid en de voor/achter-slip-tarieven), vermeerderd met lean hoek te variëren met de drempel van ABS interventie.”

Suite Elektronica… Honda ‘ s eerste inline-vier-cilinder motor te gebruiken Throttle by Wire (TBW) – afgeleid van het systeem dat gebruikt wordt door de RC213V-S – met behulp van een Versnelling Positie Sensor (APS) geïntegreerd in de rechterkant van het stuur schakelaars om te zetten in beweging van de grip in een elektrisch signaal naar de ECU. “De terugkeer van de lente en de andere mechanismen in het APS,” zegt Honda, “getrouwe afspiegeling van de eerste spelen en het gevoel van een kabel, met gas geladen set speciaal voor de Fireblade.”

Vijf niveaus van kracht zijn instelbaar van Niveau 1-piek uitgangsvermogen in alle zes versnellingen Niveau 5 is “meest matige respons op de gashendel, voor maximale veiligheid.”

17YM CBR1000RR Fireblade

Honda Instelbare Torque Control (HSTC) de controles van het motorkoppel via twee sensing methoden – wiel snelheid sensoren te vergelijken voor-en achterwiel snelheden, en door de onder een stoel IMU detecteert de rotatiesnelheid in de chassis’ roll en yaw richtingen, en de versnelling in de longitudinale, laterale en verticale richtingen. Er zijn negen interventie niveaus plus uit.

Een Selecteerbare Engine Brake (SEB) – systeem biedt drie motor-remmen-instellingen. Een Quickshifter met Terugschakelen Assist system (zoals op de CBR1000RR SP1) is beschikbaar als een optie. U zult toegang tot en spelen met al dat door middel van een full-color TFT liquid-crystal dash (weer, net als de RC213V-S), die zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht, en biedt drie modi: de Straat, Circuit en Monteur.

17YM CBR1000RR Fireblade

Drie preset-riding Modes, Track (nummer 1), Bochtige Weg (2) en de Straat (3) verschillende combinaties van HSTC Honda Instelbare Torque Control), het motorvermogen en de Remmen op de Motor-niveau. Twee extra modi laat rijders van het toevoegen van aangepaste programma ‘ s.

Rake en spoor blijven 23° 20′ / 96mm, maar het hol gegoten twin-spar aluminium frame de stijfheid saldo is sterk aangepast zodat er nog zoeter omgaan met uitstekende stuurrespons, voelen en stabiliteit.” Honda claimt dat de verlaging van het gewicht van 15kg (33 lbs) is “omgezet” de Fireblade ‘ s hanteren.

Honda zegt het frame is 10% meer flexibel in de torsie-vliegtuig, die werkt voor het leveren van een sneller reagerend chassis. Yaw traagheidsmoment is gereduceerd met 15%; roll traagheidsmoment by10%. De aluminium Unit Pro-Link swingarm is nu ongeveer 10.6 gram lichter, “behoud van de transversale stijfheid en toenemende mate van torsiestijfheid.”

Voorvering is door een volledig instelbare 43mm Showa Big Piston Voorvork; achtervering beschikt over een volledig instelbare Showa Balance Free Rear Cushion (BFRC), het laatste ding in dubbele buis ventielloze ontwerp. De aluminium wielen zijn een nieuwe vijf-Y-vorm, een besparing van ca. 100 g (3,5 oz). Banden maten 120/70-R17 voor-en 190/50-R17 achter.

Het is allemaal van een zeer hoog ontwikkelde motorfiets, versierd met smallere ergos tojiro en heldere LED-verlichting, de uwe in de Overwinning Rood of Mat Ballistische Zwart.Zoals we geleerd hebben in de laatste maand, de SP voegt Öhlins S-EG met elektronische vering voor en achter: een 43mm NIX30 voorvork en TTX36 schok. En als het echt goed gaat in uw huis, de SP2-homologatie-special (Nick Hayden ‘ s nieuwe fiets) voegt Marchesini wielen en grotere kleppen in een bedrogen-out, MotoGP-afgeleide hoofd is klaar voor de Honda het race-kits bouten op zijn plaats.

Kortom, dit (deze) is allesbehalve een matig warm-over CBR1000R. Zal het genoeg zijn? Ja, ja, het zal. Breng ze op. Prijzen, voor nu, dienen Te Worden Vastgesteld.