2017 Husqvarna Vitpilen 401 och Svartpilen 401 Förhandsgranska

0
96

Husqvarna‘s nya Vitpilen 401 är inriktad på att “ge en ren upplevelsen.” Med hjälp av en 373cc Enda lånat från KTM‘s 390 Duke inrymt i en avskalad layout med clip-on barer, Husky säger att det kommer att överklaga till “en helt ny generation av ryttare som söker en ärlig och mycket lättillgänglig maskin.”

Vitpilen translates to “we be peelin’ out!”

Vitpilen kan översättas till “vi peelin” ut!”

Husqvarna, som du minns, förvärvades av KTM 2013. Den Vitpilen är stampe sätter ut en hävdade 44 hästkrafter och har en toffel koppling. Slaggprodukter ut genom ett stål/aluminium avgassystem som ser ut som om det kom från Akrapovic. Den välformade bränsle tank bär 2.5 liter gas, belysning är av LED, finns det utrymme för en liten passagerare på den långa sätet. Fjädringen är av WP. Främre och bakre skivbromsar är backstopped av Bosch 9.11 MB ABS, och Metzeler M5 däck ger dragkraft.

Svartpilen 401

110816-2017-husqvarna-Svartpilen-401-f

Sedan finns det Svartpilen, som använder samma 44 hk, 373cc Enda och spaljé ram för att bilda en annan benet för Husqvarnas ‘Verkliga Street” cykel utbud, här en modern tolkning av en gata explorer. Även om mycket fokus på dagliga funktioner, dess Pirelli Scorpion Rally STR däck, tank rack och små skid plate säger att det betyder affärer.

Den Svartpilen är motocross-stil styret ger en mer upprätt körställning och ett tyg täckt tvådelad sits längre avstånd från brother Vitpilen. Annars, för det rullar på WP suspension, Bosch ABS, och premium LED-belysning.

110816-2017-husqvarna-Svartpilen-401-eicma-live-2

Räkna med att se både Vitpilen och Svartpilen nästa höst, i utställningslokaler – och åh, ja, det är en “Aero” version av Vitpilen på vägen också.

Vitpilen 401 Aero concept...

Vitpilen 401 Aero-konceptet…

Följ resten av våra 2016 EICMA visa täckning