2017 Kawasaki Versys-X 300 Preview

0
31

Nieuws van Honda CRF250L Rally kwam eerst, toen Suzuki V-Strom 250/ABS brak dekken, en nu is het Kawasaki‘s Versys-X 300 dat is aan het licht komen in Milaan. De eerste voor de hand liggende voordeel is de grotere verplaatsing van de Kawi ‘ s ADV-Bike motor.

Op 296cc de Versys-X maakt gebruik van de huidige trend van de 300cc fietsen in de markt en onmiddellijk een-ups Honda en Suzuki met een groter beginner-en kleinbedrijf ADV fiets. De vloeistofgekoeld, DOHC, 8 kleppen, de parallel-Twin, die moeten blijken een betere performer dan de Honda of Suzuki. BMW ‘ s G310GS ook debuteerde op EICMA, en op 313cc het bezit is van een lichte verplaatsing voordeel, maar met één cilinder minder. In ieder geval 2017 is de vormgeving tot het jaar van de mini-ADV met een stortvloed van kleine verplaatsing avontuur fietsen plotseling betreden van de markt.

110816-2017-kawasaki-versys-x-300-hi_17KLE300C_44SGY1DRS2CG_C

Kawasaki nog niet vrijgegeven geen prestatie-cijfers nog niet, maar we vermoeden dat ze vergelijkbaar zijn met de Ninja ‘ s beweerde 39 pk en 17,5 lb-ft, maar waarschijnlijk afgesteld voor low – en mid-range koppel. De motor is gekoppeld aan een zes-versnellingsbak met relatief korte gearing en een lange zesde versnelling. Brandstofverbruik cijfers zijn nog niet beschikbaar, maar Kawasaki claimt een actieradius van bijna 250 km van een full-4.5-liter tank. Zoals de Ninja 300, de Versys-X wordt geleverd met een assist en een slipper clutch voor een lichtere hendel trekken en minder rug-koppel tijdens agressieve terugschakelen.

De motor is gekoppeld aan een nieuwe backbone frame specifiek ontworpen om de ontberingen van onverharde wegen, terwijl ook geschikt voor het ondersteunen van een passagier en zijn bagage. De lange reis van opschorting bestaat uit een 41 mm telescopische voorvork en een bottom-link Uni-Trak achtervering, zowel in de gaten voor een evenwicht van off – en on-road-prestaties.

110816-2017-kawasaki-versys-x-300-hi_17KLE300C_44SGN1FSAB00D_C

De 19-inch voorwiel is uitgerust met een 290mm petal-stijl remschijf, terwijl de 17-inch achterwiel maakt gebruik van een 220mm schijf. Bosch levert haar 10M ABS-unit. Zowel draad-spaaks wielen zijn verpakt in multi-purpose tubed banden met een adventuresque loopvlak.

Ergonomisch, de Versys-X biedt een rechtop zitpositie met breed stuur voor extra hefboom. Kawasaki is niet vermeld de hoogte van het zadel, een belangrijk detail voor een avontuur stijl van de fiets, maar merkt op dat van de brandstoftank heeft een slim ontwerp om het gemakkelijker te maken voor de renner met de voeten de grond raken.

110816-2017-kawasaki-versys-x-300-hi_17KLE300C_44SGN1DLB00D_C

Hoewel het aandelen branding met de grotere Versys modellen, de 300 heeft een meer off-road geïnspireerde stijl en een enkele koplamp. Luchtkanalen naast het licht te helpen om het koelen van de bovenste kap, terwijl de grotere leidingen in de zijpanelen helpen vent warmte van de radiator.

Andere functies omvatten een multi-functioneel LCD display met gear positie-indicator (een primeur voor Kawasaki ‘ s 300 modellen), en een aluminium bagagedrager vier bagage haken, trillingsdempende rubber beklede haringen.

De 2017 Kawasaki Versys-X 300 zal worden aangeboden in Candy Lime Green/Metallic Grafiet (Grijs Metallic Grafiet Grijs/Flatscreen Ebbenhout kleur combinaties. AMERIKAANSE beschikbaarheid moet nog worden bepaald.

En volg de rest van onze 2016 EICMA show dekking