2017 KTM 1290 Super Duke R Preview

0
47

Foto ‘ s door: KTM, Evans Brasfield

Hier bij Motorcycle.com we hebben geen geheim over de KTM 1290 Super Duke R is één van onze favoriete motorfietsen, zelfs zo ver gaan om de naam van onze 2014 Motorfiets van het Jaar. Maar sindsdien zijn de KTM ‘ s de concurrentie is upping hun games om hun fietsen concurreren met de almachtige Super Duke. Dus, natuurlijk, KTM had om te reageren, en het is zo gedaan met deze zwaar vernieuwde 2017 1290 Super Duke R vandaag onthuld op de EICMA in 2016.

Terwijl visueel het is onmiskenbaar een 1290 SDR, onder de oppervlakte ligt een groot aantal veranderingen te maken van de gemeenste van de Streetfighter klasse zelfs slechter. We beginnen bij de kern van de zaak: De 1301cc LC8 V-Twin. De nieuwe versie krijgt 10mm korter velocity stacks voor een bredere stroom en een verhoging van de compressieverhouding te 13.6:1 (van 13,2:1). De titanium inlaatkleppen hebben nu een vlakke ondergrond en chroom-nitride coating. Nieuwe resonatoren onder de motor biedt een vloeiender bottom-end power. Als het allemaal opgeteld, KTM zegt de nieuwe motor steekt 177 pk op de krukas. In onze test van de nu vorige generatie SDR, we zijn erin geslaagd om rond 154 pk aan het wiel. Als we goed voor 10% aandrijflijn verlies, dat moet de nieuwe motor op ongeveer 160 paarden in de achterband – op par of beter dan de concurrentie.

A lack of power was never something we've complained about with the 1290 Super Duke R, but now one of our favorite motorcycles is even more powerful for 2017.

Een gebrek aan macht was nooit iets dat we hebben geklaagd over de 1290 Super Duke R, maar nu één van onze favoriete motoren is zelfs krachtiger voor 2017.

Het benutten van al dat vermogen is KTM ‘ s proberen-en-ware stalen trellis frame, maar met een nieuwe bretels aan beide uiteinden. De omgekeerde 48mm WP voorvork is volledig verstelbaar en beschikt nu over een aparte demping circuits in elke vork samen met stijvere veren en sportieve instellingen. In de achterzijde, de WP schok ziet ook een stijvere veer als aanvulling op de voorkant. Om die kracht op de grond is een set Metzeler M7RR banden.

Die loopt tot de standaard upgrades voor de SDR, maar optioneel dealer geïnstalleerde upgrades omvatten de KTM Performance Pack combineert de Motor Slip Verordening (elektronische steun dat vermindert het stuiteren van het achterwiel als de slipkoppeling niet kan bijhouden), quickshifter (waardoor clutchless verschuivingen in beide richtingen), en KTM MY RIDE, een Bluetooth-verbinding tussen de SDR en de ruiter ‘ s-smartphone aan op de bediening van de audio afspelen en beheren van de telefoon gesprekken.

A TFT display replaces the LCD gauge seen on the previous SDR, and it's a stunner.

Een TFT-scherm vervangt het LCD-meter te zien op de vorige SDR, en het is een knaller.

Verder dealer geïnstalleerde upgrades omvatten de closed-loop alleen Track Pack, die zorgt voor een Track ride-modus, waardoor de ruiter drie Drive-Modes, de mogelijkheid voor het uitschakelen van wheelie control, aanpassen, traction control slip instellingen, en bieden launch control.

Van daar, subtiele styling wijzigingen markeren het verschil tussen 2017 SDR en oud. Er is een nieuwe split-LED koplamp design met LED-dagrijverlichting en herzien carrosserie met een scherper achterzijde, de tank spoilers en de luchtinlaat voor een meer agressieve houding. Het stuur is ook breder en lager dan voorheen voor een meer sportieve rijpositie. Andere updates zijn voorzien van een TFT dash display voor het vervangen van de LCD-meter van weleer, een keyless ontstekingssysteem, en… cruise-control!

Prijzen nog niet zijn vrijgegeven van de druk op de tijd.

En volg de rest van onze 2016 EICMA show dekking