2017 Suzuki Burgman 400 Förhandsgranska

0
66

Den ursprungliga Suzuki Burgman 400 introducerades 1998 och den senaste stora uppdateringen kom 2006. Med nya Euro 4-förordningar som sparkar i nästa år, Suzuki bestämde att det var dags att ge Burgman en full uppdatering med ett smalare, sportigare look.

Suzuki uppdaterat 399cc Enkel att leverera mer låg-mellanregistret vridmoment. Inga siffror gavs ut men Suzuki säger motor som erbjuder bättre effekt prestanda även när man rider två-up. En större airbox monterad under sätet var utformad för att förbättra gasrespons och bättre acceleration i stop-and-go-trafik medan en iridium tändstift lovar bättre bränsle ekonomi och utbud. Den nya tändstift tillsammans med reviderade insprutningssystem och en omdesignad catalyzer hjälpa Burgman uppfyller Euro 4 normer för utsläpp utan att ge avkall på prestanda.

110816-2017-suzuki-burgman-400-AN400AL8_LED_headlights

Suzuki beskriver det nya utseendet som coupé-liknande, banta ner den främre och den bakre och gör det lättare att glida igenom trånga utrymmen. Den dubbla LED-strålkastare är mindre och ser lite ut som V-Strom är ljus. LED-blinkers som är inbyggd i kåpan lägga till renare, smalare utseende. Den bakre LED-belysning är också kompakt, med blinkers integrerade nedan baklampa. Det är inte klart om den nya Burgman 400 kommer att föras till USA, men om det är, Suzuki kan ha för att lägga till bakre blinkers stjälkar som den integrerade blinkers kan vara för nära varandra för federal regulations.

110816-2017-suzuki-burgman-400-AN400AL8_LED_taillight

Klev dubbla sätet har en slankare form samtidigt som den erbjuder tjockare stoppning än den föregående sätet. Ryttaren ryggstödet är justerbart, glidande framåt med 0,6 1,2 cm för att ge stöd för cyklister av olika storlekar. Den nya stolen ska förbättra rider komfort även om det inte ökar sitthöjden med 1,6 inches till 29.5 cm. För att kompensera, brädorna är smalare för att göra det lättare för fötterna att möta marken, och placerade längre bak för en mer upprätt riding hållning.

En 15-tums framhjul ersätter den tidigare Burgman s 14-tums fälg, som erbjuder en sportigare hållning med förbättrad stabilitet. Framhjulet är upphängd i en 41mm gaffel att erbjuda 4.3 inches av resor. Bakhjulet upprätthåller den tidigare modellen är 13-tums diameter och vipparm är upphängd med en länk-skriv monoshock med sju-vägs justerbar våren förspänning.

Bromsning är försedd med dubbla 260mm främre skivor och en 210 mm skiva bak. ABS är standard.

Andra höjdpunkter är en uppdaterad multi-function-displayen, 11.1 liter underseat lagring, två främre förvaringsfack, ett 12V DC uttag och en ny uppsvepta vindruta design.

Följ resten av våra 2016 EICMA visa täckning