2017 Suzuki Burgman 400 Preview

0
38

De originele Suzuki Burgman 400 is geïntroduceerd in 1998 en de laatste grote update kwam in 2006. Met de nieuwe Euro 4-normen schoppen in het volgende jaar, Suzuki besloten dat het tijd was om de Burgman een volledige vernieuwing met een slanker, sportiever uiterlijk.

Suzuki bijgewerkt de 399cc Enkel om meer low-midrange koppel. Geen cijfers werden vrijgegeven, maar Suzuki zegt dat de engine biedt betere power prestaties, zelfs bij het rijden van twee. Een grotere airbox gemonteerd onder de stoel werd ontworpen voor het verbeteren van de respons op de gashendel en een betere acceleratie in stop-and-go-verkeer, terwijl een iridium bougie belooft betere brandstof verbruik en bereik. De nieuwe bougie, samen met de herziene brandstof injectie systeem en een vernieuwde catalyzer helpen de Burgman voldoen aan de Euro 4 emissie-eisen, zonder in te leveren op prestaties.

110816-2017-suzuki-burgman-400-AN400AL8_LED_headlights

Suzuki beschrijft de nieuwe look coupé-achtige, de afslanking van de voor-en achterzijde en maakt het gemakkelijker om slip door smalle ruimtes. De dual-LED-koplampen zijn kleiner en zien er een beetje als de V-Strom ‘ s het licht. LED knipperlichten ingebouwd in de kuip toe te voegen aan het schoner, slankere look. De LED-verlichting achter is ook compact, met de knipperlichten geïntegreerd onder het achterlicht. Het is niet duidelijk of de nieuwe Burgman 400 zal worden gebracht naar de VS, maar als het is, Suzuki mogelijk toe te voegen achterste richtingaanwijzer stengels als de geïntegreerde knipperlichten kunnen worden te dicht op elkaar voor de federale regelgeving.

110816-2017-suzuki-burgman-400-AN400AL8_LED_taillight

De getrapte dubbele stoel heeft een slanker van vorm terwijl het aanbieden van dikkere vulling dan de vorige zitting. De renner van de rugleuning is verstelbaar, naar voren glijdt met 0,6 of 1,2 cm om ondersteuning te bieden voor de renners van verschillende maten. De nieuwe stoel moet verbeteren comfort van de bestuurder al het vergroten van de hoogte van het zadel met 1,6 inch tot 29.5 cm. Om dit te compenseren, de vloeren zijn smaller om het makkelijker te maken voor de voetjes om te voldoen aan de grond, en gepositioneerd verder terug voor een iets meer rechtop rijden houding.

Een 15-inch voorwiel vervangt de vorige Burgman is een 14-inch velg met een sportievere houding met een verbeterde stabiliteit. Het voorwiel is geschorst door een 41 mm voorvork aanbieden van 4,3 inch van de reis. Het achterwiel onderhoudt het vorige model is de 13-inch diameter en de achterbrug is geschorst door een link-type monoshock met zeven-weg verstelbare veervoorspanning.

Remkracht wordt geleverd door de dubbele 260 mm voor remschijven en een 210mm schijf aan de achterzijde. ABS is standaard.

Andere hoogtepunten zijn een bijgewerkte multi-functie-indicatie, 11.1 liter opslag onder de stoelen, twee opbergvakken, een 12V DC-stopcontact en een nieuwe opgestoken voorruit ontwerp.

En volg de rest van onze 2016 EICMA show dekking