2017 Suzuki V-Strom 250/ABS Voorbeeld

0
42

We hebben al duizelig over de kleine-verplaatsing-en kleinbedrijf avontuur fietsen omdat het testen van de CSC Cycloon van een paar jaar geleden. Voer 2016 EICMA en niet alleen Honda kondigen 2017 CRF250L Rally, maar Suzuki brengen weer een mini-ADV fiets met de V-Strom 250/ABS.

De kleine V-Strom wordt aangedreven door een 248cc parallel-Twin met een geclaimde 24.7 pk bij 8.000 tpm en een 17,3-ft.-lb. koppel op 6500 rpm. De motor wordt gezegd te worden geoptimaliseerd voor een low – tot mid-range koppel de productie door de manier van inname kleppen die zijn geoptimaliseerd voor de luchtstroom, en tuning voor maximale versnelling bij een snelheid van 13 km / u en 56 mph.

Voor een kleinere fiets, de V-Strom 250 is uitgerust met een mooie reverse-verlicht LCD-instrumentenpaneel met een snelheidsmeter, toerenteller, kilometerteller, dubbele reis meter, een versnelling positie-indicator, een driving range, het gemiddelde brandstofverbruik en een brandstofmeter.

De achterkant van de V-Strom is uitgerust voor het accepteren van optionele side gevallen, terwijl een niet-verstelbare voorruit helpt af te buigen in de wind. De kleine Strom beschikt ook over een 10-spaaks wielen, bloemvormige voorrem rotoren en ABS.

Suzuki zegt dat het concept van de V-Strom 250 is “de grote en Slimme’: Massief voor de solide gevoel van een uitgebalanceerd lichaam en Smart voor zijn verfijnde en praktisch ontwerp die zorgt voor het gebruiksgemak.” Met 17-inch wielen, voor-en achterzijde we weten dat dit Strom is meer bedoeld voor de straat dan het vuil.

Het zal interessant zijn te zien hoe de Strom 250 maatregelen tegen de nieuwe Honda CFR250L Rally. Op het eerste gezicht, al zijn de Honda, met de 21-inch voorwiel en 18 inch achterwiel lijkt te zijn van het betere off-roader terwijl de Suzuki ‘ s 17-inchers, zowel aan de voor-en achterzijde, zal de dominante streetbike.