2017 Yamaha TMax TMax DX en TMax SX Voorbeeld

0
26

Yamaha‘s TMAX scooter raakte Europa in 2001, en de OG “maxi-scooter” is hard aan het werk met het vervoeren van mensen en hun spullen sindsdien. The beat goes on voor 2017, met drie modellen: TMAX TMAX SX en TMAX DX. De TMAX is beschreven als een ‘blank canvas’ voor klanten die willen om hun eigen onderdelen en accessoires. Sportieve speciale kleuren en rijden modi, TMAX SX is ontworpen voor sport-georiënteerde klanten. Dan is er de top-line TMAX DX, compleet met uitgebreide elektronische controle-technologie, inclusief de D-MODUS en Cruise Control – ook een verstelbaar scherm en verwarmde handvatten en zadel.

Door de jaren heen, de motor is gegroeid van 499cc vandaag 530cc-ontwerp, terwijl de originele ketting schijf is vervangen door een riem. Het stalen frame is vervangen door een lichtere aluminium design, en een omgekeerde vork nam van de eerste generatie model conventionele vorken.

110816-2017-yamaha-tmax-sx-2017_YAM_XP500SX_EU_MS1_ACT_006

Voor 2017, de TMAX krijgt Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T) systeem, waardoor het de eerste Yamaha model met een CVT voor full ride-by-wire. Yamaha zegt de 32-bits ECU geeft soepelere respons “samen met een krachtiger en sportiever gevoel van kracht, waardoor de 2017 TMAX een nog meer indrukwekkende en spannende performer.”

Een nieuwe opgestoken uitlaat en een nieuw lichtgewicht CVT riem en riemschijven ook bijdragen aan dat nieuwe gevoel van acceleratie en een nieuwe TCS (Traction Control System) zijn er als het plotseling begint te voelen als te veel.

Voor 2017, er is ook een nieuwe lichtgewicht gegoten aluminium frame en een 40mm langer aluminium swingarm “, die de TMAX eigenaar van een motorfiets-als rij-ervaring die zich niet laat vergelijken met enig andere maxi-scooter. Met gewijzigde geometrie en verbeterde massa centralisatie, deze geavanceerde nieuwe frame levert een belangrijke bijdrage voor het nieuwe model van 9kg [20 kg] gewicht te verminderen.”

110816-2017-yamaha-tmax-sx-2017_YAM_XP500SX_EU_MS1_STU_005_03

Een geheel nieuw type link achterwielophanging met een horizontale achter schokdemper is ontworpen om geleidelijk te verhogen demping en verhoogt het comfort en wegligging: “De combinatie van de langere swingarm en de progressieve koppeling biedt ook de ruiter met goede feedback van de achterkant, en het nieuwe systeem geeft een verhoogd gevoel van rijden van kracht tijdens het accelereren.”

Inmiddels is de nieuwe carbon-fiber riem laat de ingenieurs vermindering van de breedte van de riem van 40 tot 25mm, rijden lichter nieuwe poelies. Nieuwe banden, ook, produceren een onafgeveerde gewicht van 2,2 kilo. terwijl het behouden van hun huidige sizing – 120/70-15 voor-en 160/60-15 achter.

110816-2017-yamaha-tmax-2017_YAM_XP500A_EU_SMX_DET_009

Een grotere opslag onder de stoelen compartiment kan nu geschikt voor twee jet-type helmen. A new TFT-panel werkt tussen analoge snelheidsmeter en toerenteller, het weergeven van een kilometerteller, twee tripmeters, het huidige brandstofverbruik en de buitentemperatuur – “evenals een aantal indicatoren voor de verschillende functies met inbegrip van de TCS, D-MODUS en cruise control, indien van toepassing.”

Een nieuwe ‘Smart Key’ keyless drive-systeem en middenbok lock systeem kunt de ruiter start de motor, het ontgrendelen van de stoel en de andere vakken, en ook vergrendelen of vrijgeven van de belangrijkste staan zolang zij hebben de sleutel ergens op hun persoon.

110816-2017-yamaha-tmax-2017_YAM_XP500A_EU_SMX_ACT_001

Eindelijk, de nieuwe TMAX is geschikt voor de optionele Dainese D-AIR de veiligheid van het systeem: “Als een botsing of slippen wordt gedetecteerd, wordt de D-AIR® systeem blaast onmiddellijk ter bescherming van de rijder en de passagier van het bovenlichaam letsel – en voor uw gemak is er geen fysieke verbinding tussen de D-AIR Street jas en de TMAX.”

Scoot op.

En volg de rest van onze 2016 EICMA show dekking