Apparatuur

0
31

Equipment Image Rights Global rights	 Web    Mobile    Mobile (For Sale)    Syndicate    Print

Ondanks hun budget prijzen, onze kwartet nog pack in een enorme hoeveelheid kit

U verwacht niet dat de stad modellen te bieden, de lasten van de kit, maar de competitieve aard van de kleine auto markt betekent dat het niet ongebruikelijk om te zien geavanceerde apparatuur op de lijst met opties, of zelfs op het dashboard standaard.

De middenconsole op de nieuwe Chevrolet Spark voorzien van automatische klimaatregeling, met een nette digitale scherm. Het krijgt ook een kwaliteit van de hi-fi systeem, dat alleen in de steek gelaten door de aftermarket uiterlijk van de luidsprekers op de top van het dashboard. En in de nacht, de blauwe achtergrondverlichting en biedt een rijke uitstraling. Maar terwijl de motorfiets geïnspireerde informatie pod op
top van de stuurkolom is in het oog springende, de kwaliteit van het gebruikte materiaal voelt goedkoop, en de controles zijn moeilijk te bereiken.

Low-grade materialen zijn ook zichtbaar op het wiel, gearlever en deurbekleding. Aan de positieve kant, het vlaggenschip LT model heeft zes airbags en Isofix bevestigingspunten als standaard.
De airconditioning is handmatig gecontroleerd in de Hyundai, maar ook krijgt een schuifdak en verwarmde zetels als standaard. De laatste zijn vooral indrukwekkend voor een auto in deze prijsklasse, en
uniek in deze test.

Interieur styling in de i10 is spannender, maar alles is overzichtelijk en logisch geplaatst. In termen van kwaliteit, de Hyundai cabine is de beste hier, met elke schakelaar en controle en gewogen. Een lederen stuurwiel heeft ook een stijlvolle uitstraling. Eenvoudig gesteld, kan u worden vergeven voor het denken dat je zat in een auto kost veel meer.

Dat is niet een fout die je kunt maken in de Alto, die gebruik maakt van lage kwaliteit materialen aan de binnenkant en valt kort op stijl. Alles lijkt goed in elkaar geschroefd, maar de afwerking is slecht. Bijzonder teleurstellend is de middenconsole, met de lukrake knoppen en gedateerd design.

Pop-out achter ramen en een lidless dashboardkastje zijn andere voorbeelden van kosten besparing. Maar net als met de Chevy, de kleine Suzuki slaagt er in te knijpen in zes airbags, en beide modellen hebben stability control standaard.

De Aygo maakt het doen zonder een aantal handige kit binnen – het is het enige model van de test zonder over een toerenteller – maar ook elders, het vlaggenschip van de Platinum variant heeft een aantal echt volwassen-up-functies. De stoelen zijn uitgevoerd in leder en Alcantara, en het is ook de enige van ons kwartet met Bluetooth-connectiviteit en een metallic lak is standaard.

Als de Hyundai, de Aygo krijgt slechts vier airbags, en zelfs de airconditioning is een dure optie (€501). Dus als het gaat om de uitrusting, de kleine Toyota blijkt te zijn iets van een gemengde zak.

Resultaten
Hyundai – 4/5
De i10 is goed uitgerust. Onze Stijl model beschikt over verwarmde zetels als standaard – dit is niet eens een optie op de andere auto ‘ s. Het heeft ook een trio van drie-punts veiligheidsgordels achter in de auto. Maar de Hyundai komt met slechts vier airbags en, net als bij de Aygo stability control is een dure extra.

Suzuki – 4/5
Hoewel het draagt een lage prijs, de Alto is zeker geen schande zelf in de standaard kit-afdeling. De Suzuki bevat stabiliteits controle, en het heeft ook zes airbags. Toch is de kwaliteit van het dashboard en de rest van uw inrichting is niet echt een match voor haar concurrenten hier.

Chevrolet – 4/5
En heeft de hoogste prijs, € 9,845, zou je verwachten dat de Vonk te komen geladen met apparatuur als standaard. En het stelt zeker niet teleur. Je krijgt zes airbags, climate control en een fatsoenlijke kwaliteit stereo, terwijl stabiliteits controle, het verbeteren van de auto ‘ s de veiligheid van de referenties.

Toyota – 3/5
Hoewel Platinum trim is de meest luxe in de Aygo bereik, we denken dat het de strijd van het aanbod van de hoeveelheid apparatuur nu verwacht in deze sector. Er zijn slechts vier airbags en airconditioning is een optie. Echter, Toyota doet krijg Alcantara en lederen zetels en standard fit Bluetooth.