Audi A6 Avant

0
31

Audi A6 Avant

Vi kör Audi ‘ s nya flaggskepp diesel estate, en superb allround-som osar kvalitet

Dom

4

Det finns en £till 1 840 skillnad i pris jämfört med saloon, men nya A6 är ett utmärkt allround-och det är svårt att inte bli imponerad av kvaliteten och klass i sin rymliga interiör och väl förpackad boot. Detta diesel flaggskepp enorm takt, men billigare diesel modeller som mer meningsfullt. E-Klass är större och BMW erbjuder en skarpare köra bil, men Audi ‘ s trumfkort är dess högsta kvalitet och stor är önskvärt.

Det är stor – men är det smart? För att se hur det nya Audi A6 Avant priser mot BMW 5-Serie och Mercedes E-Klass, Auto Express fick bakom ratten av de mest potenta diesel på marknaden.

Nya A6 Avant är utrustad med en ny twin-turbo V6 som kommer att erbjudas i salongen senare i år, och det är en enhet som klarar av att sätta ut 309bhp tillsammans med en svindlande 650 nm i vridmoment.

Video: titta på officiella bilder av Audi A6 Avant

 

Det är mer än tillräckligt för att outgun BMW 535d Touring och Mercedes E350 CDI, men makten är bara en liten del av ekvationen. Så hur gör resten av den nya lasthållare jämföra?

I stil insatser det är business as usual för Audi. Det gäller tunga set tack vare dess extra bredd och har en hjulbas som har sträckts ut med nästan 70 mm, vilket frigör mer benutrymme inne. Den vanliga uppsättningen av silver tak rails och en liten bakre spoiler ge gården en lite mer närvaro än den anspråkslösa saloon.

Avant S-Line modell vi testat kom utrustade med en uppsättning av gigantiska 20-tums legeringar som fyller valv till bristningsgränsen, men för det mesta Avant utstrålar en subtil klass. Inredningen är en klippa ovanför allt annat i denna klass – alla instrument ligger i wraparound dash är en vackert arrangerad på ett sätt som är tilltalande att se på och intuitivt att använda.
 
Trots den sluttande taklinjen, starta utrymme med sätena på plats är 565 liter och 1,680 liter med dem vikta ned marginellt mer än den utgående modellen. Andra praktiska tillägg, som den fiffiga elektroniska boot-versionen som öppnar med en våg av din fot, visa verklig tanke har gått till att göra A6 en användbar familj transporter.

Men det är prestanda på erbjudande från detta flaggskepp-modellen som dominerar upplevelsen. Ovanligt för en diesel, det är en djup, bassy rumble från avgaser som förvandlas till en full-on morra som revs klättra, och att det finns en enorm våg av vridmoment håller du dig svallande enkelt framåt.
 
Placera åtta-stegad tiptronic-växellåda i läge sport, och Avant sparkar ner ivrigt, att visa en sväng på snabbhet som skulle göra de flesta sportbilar, med 0-62 mph riktmärke sprint sänds i bara 5.3 sekunder.

Även bland de slipperiest villkor, bredare front och bak spår, i kombination med de stora däck och Quattro fyrhjulsdrift system för att hålla Avant helt planteras genom hörnen.

Vår bil kom också utrustade med tillvalet Aktiv Sport Differential som blandar vridmoment mellan bakhjulen, beroende på vilken sida som har mest grepp.

Men för alla sina förmågor, A6 Avant faller kort av den dynamiska allokeringen. Det största problemet det lider är styrningen, vilket är förvånansvärt tungt, men misslyckas med att leverera den feedback som du skulle förvänta sig i en bil denna kraftfulla.

Mindre versioner av 3.0 liters TDI är bättre på att ge Audis verkliga styrka – avslappnad och sofistikerad motorvägen cruising, och gör för en mycket billigare ägande utsikter.

Ett annat problem är skakis rida som aldrig riktigt lägger sig ner även på mjukare vägar. Detta är närvarande, oavsett vilket alternativ du går för i Audi Drive Select-systemet, som gör att du kan mixtra med inställningar för styrning, växellåda, rida och även avgasljud. Men, SE-versioner på mindre legeringar undvika det här problemet.

Viktiga specifikationer

* Pris: kr 44 000 stycken (est)
* Motor: 3.0-liters V6 bi-turbo
* Effekt/Vridmoment: 309bhp/650 nm
* Växellåda: Åtta-stegad automatisk, fyra-wheel drive
* 0-62 mph: 5.3 sekunder
* Toppfart: 155mph (begränsad)
* Econ/CO2: 44.1 mpg/169g/km
* Utrustning: 20-tums legeringar, sat-nav, 8-tums skärm, automatisk belysning och vindrutetorkare, farthållare, läderklädsel, Bluetooth, parkering sensorer, Audi Drive Select, klimatkontroll
* Försäljning: December

SHARE
Previous articleMercedes CDI ML350
Next articleLexus GS prototyp