Audi A6 Avant

0
21

Audi A6 Avant

We rijden Audi ‘ s nieuwe vlaggenschip diesel estate, een geweldige all-rounder die ademt kwaliteit

Uitspraak

4

Er is een £1,840 verschil in prijs in vergelijking met de sedan, maar de nieuwe A6 is een geweldige all-rounder, en het is niet moeilijk om onder de indruk van de kwaliteit en klasse van zijn ruime interieur en goed verpakt boot. Deze diesel flagship biedt enorme tempo ook, maar goedkopere diesel modellen meer zin. De E-Klasse is groter en de BMW biedt een scherper te rijden, maar de Audi ‘ s troef is de hoogste kwaliteit en enorme wenselijkheid.

Het grote – maar is het slim? Om te zien hoe de nieuwe Audi A6 Avant tarieven tegen de BMW 5-Serie en Mercedes E-Klasse, Auto Express ging achter het stuur van een van de meest potente diesel op de markt.

De nieuwe A6 Avant is uitgerust met een nieuwe twin-turbo V6 die aangeboden zal worden in de sedan, die later dit jaar, en het is een toestel dat in staat is om uit 309bhp samen met maar liefst 650 nm koppel.

Video: bekijk de officiële beelden van de Audi A6 Avant

 

Dat is meer dan genoeg te outgun de BMW 535d Touring en de Mercedes E350 CDI, maar macht is slechts een klein deel van de vergelijking. Dus hoe werkt de rest van het nieuwe belasting-drager vergelijken?

In de stijl inzet het is business as usual voor de Audi. Het gaat stevig dankzij de extra breedte en een wielbasis die is uitgerekt door bijna 70mm, het vrijmaken van meer been ruimte in. De standaard set van zilveren dakrails en een kleine achterspoiler geven de estate een beetje meer aanwezig dan de bescheiden salon.

De Avant S-Line model dat we hebben getest kwam uitgerust met een set van de gigantische 20 inch legeringen die vullen de bogen te barsten, maar voor het grootste deel van de Avant straalt een subtiele klasse. Het interieur is een stuk boven iets anders in deze klasse – alle instrumenten die in het wraparound dash prachtig zijn gerangschikt op een manier die aangenaam is om naar te kijken en intuïtief te gebruiken.
 
Ondanks de aflopende daklijn, boot ruimte met de zitplaatsen in de plaats is 565 liter en 1,680 liter met hen neergeklapt – aanzienlijk meer dan het uitgaande model. Andere praktische toevoegingen, zoals de handige elektronische boot release die opent met een golf van je voet, toon echte aandacht besteed aan het maken van de A6 een bruikbare familie transporter.

Maar het is de performance van dit vlaggenschip model overheerst de ervaring. Ongebruikelijk voor een diesel, er is een diepe, bassy rumble van de uitlaten, dat verandert in een full-on grommen als de toeren klimmen, en dat er een enorme golf van koppel houdt u neemt moeiteloos naar voren.
 
Plaats de acht-traps tiptronic versnellingsbak in de sport modus, en de Avant trappen naar beneden gretig, om een draai van de snelheid die in verlegenheid zou kunnen brengen de meeste sportauto ‘ s, met de 0-62 mph benchmark sprint verzonden in slechts 5.3 seconden.

Zelfs te midden van de slipperiest van de voorwaarden, de bredere voor-en achterzijde track, gecombineerd met die grote banden en de Quattro vierwielaandrijving-systeem houden de Avant volkomen geplant door de bochten.

Onze auto kwam ook uitgerust met de optionele Active Sport Differentieel dat schudt het koppel tussen de achterwielen, afhankelijk van welke kant de meeste grip.

Nog voor alle mogelijkheden, de A6 Avant onderschrijden van de dynamische benchmark. Het grootste probleem lijdt, is de besturing, die is verrassend zwaar, maar slaagt er niet in te leveren op de feedback die je zou verwachten in een auto van dit krachtig.

Mindere versies van de 3,0-liter TDI zijn beter bij het verstrekken van de Audi ‘ s van echte kracht – ontspannen en geraffineerde snelweg te cruisen, en zorgen voor een veel goedkopere eigendom vooruitzicht.

Een ander probleem is de nerveuze rit die nooit helemaal tot rust komt zelfs op een gladdere wegen. Dit is afhankelijk van welke optie je gaat voor de in het Audi Drive Select-systeem, waarmee je sleutelen aan de instellingen voor de stuurinrichting, de transmissie, rijden en zelfs de uitlaat opmerking. Echter, SE versies op kleinere legeringen sturen duidelijk van dit probleem.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 44,000 (est)
* Motor: 3.0-liter V6 bi-turbo
* Vermogen/Koppel: 309bhp/650Nm
* Transmissie: Acht-traps automatische vier-wiel aandrijving
* 0-62 mph: 5.3 seconden
* Top snelheid: 155mph (beperkt aanbod)
* Econ/CO2: 44.1 mpg/169g/km
* Materiaal: 20-inch legeringen, sat-nav, 8-inch scherm, automatische verlichting en ruitenwissers, cruise control, lederen zetels, Bluetooth, parkeersensoren, Audi Drive Select, climate control
* Te koop: December

SHARE
Previous articleNieuw VW Kever Gereden
Next articleBMW 120d Stedelijke