Bäst av Sju-Plats MPV: SEAT Alhambra

0
39

Best Seven-Seat MPV: SEAT Alhambra

Varför kommer det…

SEAT Alhambra har gjort MPV sektorn egen hand och efter att ösa den högsta vinsten förra året, inget under de senaste 12 månaderna har haft möjlighet att få bort det från toppen av klassen. I själva verket är våra tre favoriter i MPV-marknaden har inte förändrats sedan förra året.

Om du värdet utrymme och funktionalitet framför allt annat, Alhambra är verkligen den bästa människor bärare som pengar kan köpa. Dess stora interiören rymmer sju vuxna, och den lätthet med vilken dess lysande praktiska skjutdörrar bak dörrar och fällbara säten allt arbete som egentligen skiljer det från konkurrenterna.

De rymliga och mångsidig interiör även levereras förpackade i en smart exteriör och, till skillnad från den närbesläktade Volkswagen Sharan, dess priser gör konkurrerande modeller ser dyra.

Mid-range SE trim är den obestridliga sweet spot i line-up, eftersom det innehåller MPV nödvändigheter, såsom en Bluetooth-anslutning, iPod-anslutning och bak parkering sensorer – och alla modeller kommer med mer inredning stuvutrymmen än du någonsin kommer att behöva.

PLATS är känd för sin iögonfallande design och för en stark utveckling av sin sportiga hatchbacks, så det är lätt att glömma Alhambra. Men i verkligheten, den stora människor bärare är den bästa bilen i hela line-up.

Och efter att ha sett det nya Opel Zafira Tourer detta år, den smarta pengar på Alhambra vilket gör det till ett hat-trick segrar under 2013.

Vårt val: 2.0 TDI 140 SE

Vi tror att det 138bhp 2,0-liters TDI är motorn i valet i Alhambra, och SE är en av de bästa-värde trimma nivå. Det finns tre-zons klimatkontroll, tonade rutor, farthållare, krockgardiner, säkerhetsbälte påminnelser för alla sju säten och iPod-anslutning.

Beröm

Chevrolet Orlando

Det finns massor av talang i denna sektor, men du behöver inte spendera en förmögenhet att få en av de bästa. Orlando är ett enkelt recept är gjort bra, med distinkt design, en praktisk sju-plats stuga och anständig hantering. Lägg till attraktiva priser och en stark eftermarknad paket och du har ett stort värde som människor bärare.

Ford S-MAX

S-MAX är fortfarande nummer ett MPV om du placerar stil eller körglädje överst på dagordningen. Med hantering som är tillräckligt bra för att skam massor av familj hatchbacks och en praktisk cabin, Ford är ett folk som transportör som undviker den vanliga stigmat som kommer med att äga en MPV.

Läs våra senaste köra ner av de bästa MPVs