Bästa Crossover: Mazda CX-5

0
32

Best Crossover: Mazda CX-5

Varför kommer det…

Du kan bedöma talang av våra award vinnare genom att titta på bilar de har slagit för att nå en topposition – och Mazda CX-5 har övervunnit de tuffaste tänkbara motstånd. Skoda Yeti var vår totala Årets Bil 2010 och är en lysande crossover, medan Audi Q3 är en hänsynslöst kan prestige val.

Även så, att våra domare helt enkelt inte kunde ignorera det nya Mazda när det kom till att namnge vår klass ledare. Crossover-modeller är utformade för att ge alla fördelar av en SUV eller terrängbil med någon av de kompromisser, och CX-5 gör det briljant tack vare sin effektivitet-att öka SkyActiv-teknik. Det ger den typ av bränsle-smuttar ekonomi och låga CO2-utsläpp som vi förväntar oss att se från en liten halvkombi, snarare än en lång-riding crossover.

Detta säkerställer att Mazda är ett lysande val för privata köpare och företag bilförare, samtidigt som kvaliteten inredning, snygg design och snygg hantering av alla det garanterar en plats på vår crossover-lista. Den massiva 503-liters start och rymliga baksätet också göra det till en perfekt familjebil – den senare är split 40:20:40 för extra mångsidighet.

Du kan även upptäcka några av de sportiga MX-5: s DNA i vägen CX-5 enheter, som sitt gevär-bult växel och exakt styrning skulle inte känna sig höra hemma i en demokrati tvåsitsiga.

Kunderna kan välja mellan två-och fyra-wheel-drive-versioner, och manuella och automatiska växellådor – så oavsett vad dina behov, det finns säkert att vara en CX-5 för dig. Faktor i mazdas traditionellt solid byggkvalitet och stark tillförlitlighet-post och du har en mycket övertygande crossover paket.

Vårt val: 2.2 D-S-EL (2WD)

Crossover-modeller gör mest känsla i två-wheel-drive form CX-5 är inget undantag. 2,2 D blandar kraftfulla prestanda med CO2-utsläpp på bara 119g/km och realistisk ekonomi nästan 50mpg.

Beröm

Audi Q3

Q3 är utan tvekan den mest fulländade modellen i hela Audi utbud, eftersom den gör allt bra och lite dåligt. Kabinen kvalitet, kördynamik och ekonomi är alla djupt imponerande, så det är en skam Audi har inte försökt vara lite mer originella med styling.

Skoda Yeti

Efter två år på toppen av crossover-sektorn, den fantastiska Skoda Yeti har äntligen blivit utslagen av sin pinne – men det är fortfarande en superb familjens bil. Låt dig inte avskräckas av den lilla storleken av de 1,2 TSI-motorn, heller, om du täcka högre än genomsnittlig körsträcka det kommer att bli mer än upp till uppgiften.