Bästa Familjen Bil: Skoda Superb

0
24

Best Family Car: Skoda Superb

Varför kommer det…

När Skoda valde Fantastiskt namn för sin familj bil, det var att be om problem – men det visste vad det var att göra, eftersom den stora salongen har levt upp till det briljant. Det är fortfarande vår favorit bil i familjen detta år, så nu har fyra priser i denna kategori i sin svällande prisskåp.

Vad gör Skoda så bra är den lätt sätt att det kan förvandla sin hand till nästan alla uppgifter, och det är delvis ner till dess TwinDoor boot. Det låter Fantastiskt att fungera som antingen en salong eller en kombi, vilket innebär att det sväljer stora objekt med lätthet eller kan du komma åt ditt bagage utan att tvinga bakre passagerare att uthärda en tryckvåg av kall luft.

Det är så mycket mer Fantastiskt än sin tjusig bakluckan, dock. Dess stora kabinen erbjuder den typ av bakre benutrymme vanligtvis reserverad för lyxiga salonger, och 595 liter boot är en av de största i sin klass. Så oavsett om du ska på en resa till den lokala soptippen eller en veckas camping semester, Skoda är säker på att ha tillräckligt med utrymme.

Mid-range SE modeller är oerhört stort värde, men vi tror att flaggskepp Elegans trim representerar Skoda på bästa sätt, det innehåller dubbla zon klimatanläggning, läderklädsel och pekskärm sat-nav som standard.

Oavsett vilken modell du väljer, och sortimentet innehåller även en option på fyra-wheel drive – du är garanterad en hög kvalitet inredning, massor av utrustning och en körupplevelse som skam bilar med mycket högre prislappar.

Vårt val: 2.0 TDI 140 Elegans

Du behöver inte spendera £915 premie som Skoda avgifter för de mer kraftfulla 168bhp diesel, som den lägre produktionen motorn är lätt upp till jobbet. Och Elegans trim är välutrustat.

Beröm

Ford Mondeo

Den Mondeo är fortfarande den bästa familjebil från bakom ratten. Det är också stora inom och full av kit, och de senaste utbud av motorer är renare och mer effektiv än någonsin, så Ford är ekonomiskt förnuftigt. Vi önskar bara att det inte var så stort, eftersom det fyller en vanlig parkeringsplats med litet utrymme för att avvara.

Kia Optima

Utrymme, kvalitet, utrustning och stil: det nya Optima har dem alla genom bucketload. Stora Kias har generellt haft svårt att övertyga köpare i det förflutna, men det tog bara en kort bilresa i den nya salong för våra domare att inse att företaget har äntligen knäckt familjens bil klass.