Bästa Fem-Sits MPV: Ford C-MAX

0
23

Best Five-Seat MPV: Ford C-MAX

Varför kommer det…

C-MAX har vuxit fram ur skuggan av de stora, som säljer Ford Focus, och det förtjänar att sättas i centrum. I fem-säte form, hög-riding MPV ser ut så smart och driver nästan lika bra som sin halvkombi kusin, och det är mycket mer familjevänliga, med en extra bakre utrymme, en ljusare stuga och en mycket större boot.

Lyft bakluckan, och C-MAX kommer till sin rätt, som i sin 432-liters start omfattande outguns den magra 316 liter som tillhandahålls av Fokus, hjälpa till att göra den kompakta MPV en lysande bil i familjen.

I sortimentet finns ett urval av fem släta och effektiva motorer utan diesel-modeller gör mest känsla och 113bhp 1,6-liters TDCi-motorn är den mest tilltalande av partiet, på grund av dess effektivitet och prestanda.

Som med de flesta Ford C-MAX diskar ringar runt konkurrenterna tack vare sin underhållande chassi, exakt styrning och smidig hantering, och riktigt smart lite är att dess fjädring fortfarande absorberar stötar briljant, så Ford är både elegant och bekväm.

Om vi har en kritik, det är att mycket av den avancerade säkerhets-kit som finns på den nya Fokus är inte att erbjuda – men detta var inte tillräckligt för att lägga av våra domare.

Frågan nu är om inte C-MAX kommer att kunna göra det två i rad på nästa års pris. Med företagets innovativa nya B-MAX som väntar i kulisserna, dess största rival kunde vara en annan bil från inom Ford-familjen.

Vårt val: 1.6 TDCi Zetec

C-MAX inte har den största modellen utbud i verksamheten, men det behöver inte det – för det är inte ett dåligt val i line-up. Den 113bhp 1,6-liters TDCi är den bästa tack vare sin låga driftskostnader och ett CO2-utsläpp på 119g/km.

Beröm

Honda Jazz

Jazz har utvecklats till en fantastisk supermini-MPV, med lysande bildkvalitet, snygg hantering och smart utseende. Faktor i dess fantastiska förpackningar och nyskapande “Magic” i baksätet och du har en fantastisk bil för unga familjer – men undvik de dyra och bristfällig Hybrid.

Hyundai ix20

Hyundai är på en rulle och ix20 är en av de modeller som hjälpte till att få den i rörelse. Bilarna är konkurrenskraftigt prissatta och väl utrustade, men ix20 är snygg, bra att köra och rymliga. Ett fem-års garanti med obegränsad körsträcka befäster sin ställning som ett mycket klokt köp.

Läs våra senaste köra ner av de bästa MPVs