Bästa Kompakta SUV: Range Rover Evoque

0
37

Best Compact SUV: Range Rover Evoque

Varför kommer det…

Det är fantastiskt att tänka sig ett år har gått sedan den Evoque slog alla-uppstickare att ta hem vår övergripande Car of the Year-priset, eftersom det fortfarande är så varmt egendom.

Barnet Range Rover har bidragit till att omvandla den förmögenheter för hela företaget och långa väntetider vittnar om dess önskvärda. Det är lätt att se varför, eftersom bilen ser ut som ett begrepp som har drivit rakt från styling studio på high street.

Sedan förra året effektiv eD4 version har drabbat showrooms också, så Evoque har nu ännu mer utbredd överklagande. Med två hjul och CO2-utsläpp från så lågt som 130g/km, nybörjar modell är riktade rakt mot bolaget bilförare – och du kan se varför de kommer att frestas. Ingenting annat på det pris som vänder huvuden som Range Rover, och det kommer välutrustat också.

Det bästa av allt, den Evoque är halvkombi kroppen är förvånansvärt praktiskt för en bil som stora på stil och design snarare än flexibilitet och utrymme. En anständig 420-liters start och bekvämt baksäte gör det perfekt för familjer.

Stilrena detaljer inkluderar en Jaguar-style rotary växelväljaren och pöl ljus i dörren speglar det projektet en siluett på bilen på marken på natten.

Det finns mer att Evoque än en glamorös stuga och slående design, men eftersom det är det som driver mer som en sportig kläcks än en lång-riding SUV, med anständiga prestanda, en smidig skiftande automatisk växellåda och underhållande köregenskaper. Det bästa av allt, den var utformad, konstruerad och byggd i Storbritannien.

Vårt val: 2.2 TD4 Ren

Om du vill ha hela konceptet bil erfarenhet, elegant coupé är den bästa Evoque, men vi föredrar den extra mångsidighet av fem-dörrars modellen. Det ser nästan lika bra som den sportiga tre dörrar, men i 2.2 TD4 trimma det fungerar som en förnuftig, och överraskande praktisk, familj kläcks.

Beröm

Land Rover Freelander 2

Land Rover har gjort i världsklass off-roaders sedan 1948, och Freelander 2 visar precis vad denna typ av stamtavla får du. Dess övre jordskorpan bilden är bara början, eftersom under sin stilrena yttre ligger de mest begåvade off-road-chassi i klassen.

BMW X3

Köpare är bortskämda för val här. Medan Freelander 2 regler och ställer off-road, X3 är den klass som ledare på det. Skarpa hantering och ett utbud av effektiva dieselmotorer gör BMW en mycket önskvärd paket. Det är ingen mugg i leran heller, så X3 är en bra allround.