Bästa Staden Bil: Skoda Citigo

0
32

Best City Car: Skoda Citigo

Varför kommer det…

Bilar att flytta målstolparna är vad som får oss mest glada, och Skoda Citigo har inte bara flyttat dem, det har satt dem på en annan planen helt och hållet. I en bransch full av talang, det framstår som verkligt banbrytande.

Naturligtvis, vi kan inte nämna skickligt förpackade staden bil utan att erkänna dess nästan identiska VW up! och SEAT Mii stablemates, men bara en av trio kan vinna vårt pris – och Citigo får vår röst.

Varför? Nåväl, det finns två huvudsakliga faktorer som påverkas våra domare, och den första är priset. Den Citigo är billigare än sina VW-Gruppen kusiner, så pund-for-pound är det bättre värde.

Men den främsta anledningen till att rekommendera Skoda över VW och SEAT är ägandet erfarenhet. Den tjeckiska märket toppad tillverkaren ställningar i vår årliga Driver Power läsarenkät igen detta året, och garage alltid högsta betyg i våra återförsäljare diagram. Som ett resultat, är det svårt att argumentera mot Citigo i en direkt kamp.

Den Citigo recept innehåller ett urval av tre eller fem dörrar, smart design och smart förpackning som kombinerar ett kompakt yttre med en oväntat rymlig interiör.

Det kan bekvämt säte för fyra vuxna och förfining och prestanda säkerställa denna stad bil är förvånansvärt skickliga över långa avstånd. Lysande inre kvalitet, snygg hantering och mjuk fjädring att göra resten. Små bilar helt enkelt inte kommer på något bättre än detta.

Vårt val: 1.0 MPI 75 Elegans GreenTech

För många förare, detta är den bil de någonsin kommer att behöva. Det finns plats för fyra, tre-cylindrig motor ger snabb prestanda och stop-start kit ger skatt-busting utsläpp och små törst för bränsle. Elegans trim lägger stor bil extramaterial, inklusive sat-nav, en Bluetooth-anslutning, uppvärmda säten och air-con.

Beröm

Fiat Panda

Fiat är känt för sina små bilar – och de senaste Panda är ett annat exempel av sin expertis. Vi älskar dess latinska charm och livliga karaktär, medan dess eleganta interiören och de söta utseende är precis vad vi har kommit att förvänta från företagets minsta erbjudanden.

Hyundai i10

Evergreen Hyundai i10 är fortfarande en kraft att räkna med i staden bil sektorn, men efter två år på toppen, det är inte längre class leader. När det gäller värde för pengarna och kit i10 tar lite stryk, dock, och de små måtten gör den perfekt för att kväva genom trånga gator.