BMW 120d Stedelijke

0
32

BMW 120d Urban

We proberen de nieuwe BMW 1 Serie is de meest krachtige diesel is in de hippe nieuwe spec

Uitspraak

3

Met een vanaf prijs van bijna £23,500, de 120d is niet waarschijnlijk dat de best-selling 1-Serie. Voeg de acht-snelheid van de auto, en de prijs beweegt verder in 3-Serie grondgebied. Echter, het biedt een snelle acceleratie en een uitstekende economie, terwijl de rest van het pakket is echt verhuisd. We zouden u € 1.500 en ga voor de 118d, dat wel. Is deze BMW de 1 voor je? Vorige week reden we naar het duitse bedrijf de nieuwe 1-Serie compacte hatchback in benzine-motoren 118i mom. Nu is het de beurt aan het vlaggenschip 120d diesel.

In tegenstelling tot de benzine line-up, de olie-gestookte aanbod komt niet met compleet nieuwe motoren; de 2.0-liter is alleen zwaar herzien. Het wordt een turbo met variabele geometrie en nieuwe injectoren ontworpen voor het verbeteren van de reactie en de efficiëntie.

Video: bekijk CarBuyer de video review van de BMW 1 Serie

De eenheid is 4bhp krachtiger dan voorheen en heeft 30Nm meer koppel, met 181bhp en 380Nm respectievelijk. Het neemt de 120d van 0-62 mph in 7,2 seconden en op een 142mph top snelheid van ongeveer zo snel als een VW Golf GTI.

Een GTI niet terug kunt meer dan 60mpg, hoewel, en evenmin het uitzenden van 119g/km CO2. Factor in een vloeiend geluid, veel mid-range punch en ontspannen snelweg manieren, en de kopers willen een discreet alternatief voor de traditionele hot hatch die niet te duur zijn om te draaien niet meer verder te zoeken.

Als u liever niet te onderscheiden van de menigte, niet om de 1-Serie in de Stedelijke trim. Het wordt geleverd met heldere witte 17-inch lichtmetalen wielen, plus een witte grille, spiegels en interieur details, en is zeker een love it or hate it kijken. Beter om te gaan voor de meer subtiele Sport-specificatie biedt donkere accenten en metallic grijs wielen.

Onze auto had BMW ‘ s nieuwe acht-traps automatische versnellingsbak, die beschikt over het stuur gemonteerd paddleshifters. Het is zeker glad en ontvankelijk, maar op £1,600 het is een optie, voegt u alleen als u gewoon moet hebben een auto. Als voor de rest van de 1 Serie, er is veel te graag. De nieuwe look is zachter dan voorheen, terwijl de cabine is een grote sprong voorwaarts in kwaliteit, met tal van ‘grote auto’ opties, zoals het lane departure warning en road sign recognition.

Een van de beste eigenschappen is standaard. De ECO PRO mode vermindert het reactievermogen en de grenzen van de belasting op de air-con voor meer efficiëntie. Het werkt zonder dat je het merkt, en de winsten in het bereik bevinden, worden weergegeven op het dashboard. Het is jammer dat de auto niet veel meer ruimte in de rug is dan voorheen, ondanks het feit dat breder en langer. Nog steeds, de boot is groter, dus de BMW is een beetje meer praktisch.

Plus, het is zelfs beter om te rijden. Met bredere voor-en achterzijde tracks, plus nieuwe voorste demper garnituren, de 1-Serie is stabiel maar heeft een veel meer comfortabele rit.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 24,720
* Motor: 2.0-liter diesel, 181bhp
* Transmissie: Acht-traps automatische, rear-wheel drive
* 0-62 mph: 7,2 seconden
* Top snelheid: 142mph
* Economy: van 62,8 mpg
* CO2: 119g/km
* Materiaal: Climate control, start-stop, wit 17-inch legeringen, chroom grille met witte lamellen, lederen stuurwiel
* Te koop: September