BMW 5-Serie vs Audi A6

0
29

BMW 5 Series vs Audi A6

We krijgen klaar voor een close finish als de ultra-efficiënte nieuwe BMW 520d ED neemt op onze regerende executive champ, de Audi A6

De 5-Serie is klaar om terug te vechten. Na het verliezen uit de Audi A6 in onze jaarlijkse Nieuwe Auto Awards, de grote BMW uit te heroveren bovenste plek in de executive-klasse.

Leidt de heffing is de nieuwe EfficientDynamics (ED) model. Het belooft supermini-concurrerende CO2-uitstoot van 119g/km, plus beweerde van 62,8 mpg brandstofverbruik. Op basis van de standaard 520d SE, het doel is te snijden lopende kosten voor de zakelijke en particuliere afnemers.

Beter nog, BMW beweert deze eco-vriendelijke aanpassingen niet ten koste van de auto ‘ s scherp zijn rijdynamiek en ontspannen verfijning. Echter, het kan niet vieren gewoon nog niet, omdat staande tussen het ED en het succes is de Audi A6.

In entry-level 2.0 TDI SE gedaante, het is nog steeds een van de beste executive-modellen met geld kunt kopen. En hoewel het niet helemaal overeen met de BMW ‘ s met lage CO2-figuur, de A6 is goedkoper en beter uitgerust dan zijn rivaal. Dus, kan de Audi klampen zich vast op de titel, of zal de economische nieuwe 520d ED blijken te zijn comeback koning?

Uitspraak

Bij het kiezen van een auto van de zaak, een Voordeel In Natura is koning. Modellen op zoek naar een gemeenschappelijk gezicht in de corporate parkeerplaats moet concurrerende fiscale rekeningen, en dat betekent dat de lage emissies en de redelijke prijzen.

Maar er is meer aan de uitvoerende auto succes dan cost-cutting: elke klas deelnemer moet ook wenselijk zijn, goed aan te rijden en goed uitgerust – dit is waar de Audi A6 scoort zo hoog.

De stijlvolle salon is prachtig gebouwd, ruim en voorzien van tal van standaard kit. Wat meer is, het heeft een uitstekende lineaire snelheid en een zeer samengesteld chassis, terwijl het net zo verfijnd als iedere andere auto in zijn klasse.

Toch is de 520d ED is niet kort van premium beroep en de rear-wheel-drive chassis levert zelfs meer stuurprogramma sensatie. Het beschikt ook over een ruim interieur, een fatsoenlijke afstand van kit en is zo stevig gebouwd als zijn rivaal. Het enige nadeel is de afgestompte prestaties die het resultaat is van de auto ‘ s van verschillende eco-vriendelijke tweaks.

Maar voor de meeste stuurprogramma ‘ s zal dit een kleine prijs om te betalen voor het belangrijke Voordeel In Natura besparingen te bieden. Het indrukwekkend lage CO2-uitstoot betekenen van de BMW kosten vennootschap gebruikers minder belasting dan een kleinere Audi A4, laat staan de A6. Factor in de beter brandstofverbruik en de 5 Serie neemt een comfortabele overwinning in deze ontmoeting.

Winnaar
BMW 520d ED ★★★★★
Als een ultra-efficiënte executive sedan, de 520d EfficientDynamics is een moeilijke daad te verslaan. Het deelt de imposante uiterlijk, stijlvolle cabine en scherpe rijdynamiek van de standaard 520d, terwijl het toevoegen van het indrukwekkend lage lopende kosten. Het is een super pakket dat alleen in de steek gelaten door een beetje underwhelming prestaties.

2e
Audi A6 2.0 TDI SE ★★★★★
Vergis je niet, de Audi A6 is nog steeds een enorm geschikt en wenselijk executive auto. Het is netjes ingericht, voorzien van een toonaangevende cabine en komt vol met apparatuur als standaard. Wat meer is, het is verfijnd en goed aan te rijden. Maar als hij wil om weer een plaats in de top van de klasse, de A6 moet leveren lagere CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik.