Chevrolet Camaro Cabriolet

0
27

Chevrolet Camaro Convertible

Amerikansk legend blåser på toppen, med blandade resultat

Dom

3

Den pånyttfödda Camaro är en stor framgång i usa, med fler än 200 000 sålda. Men Chevrolet är under inga illusioner, och förväntar sig att de Cabriolet och Coupé att sälja i mycket små mängder i STORBRITANNIEN. Det är enklare jämfört med Europeiska konkurrenter, och kabinen inte utstrålar samma typ av kvalitet, men den har en charm som få modeller på vägen kan matcha. Muscle car fläktar, glädjas. Chevrolet är inställd på att införa Camaro till STORBRITANNIEN 2012, och vi fick chansen att köra den nya Cabriolet-version på Goodwood Festival of Speed.

Med sin djärva ansiktet, svullen motorhuven och chunky hållning, USA legend ser ut som något annat på vägarna – och mjuk-top model har inte förlorat något av den visuella intryck av hard-top, heller.

Med taket nere, du får en bättre bild av din omgivning, och du är också belönas med en dämpad bruset från V8 under huven. Med taket upp, begränsat utrymme innebär att stugan kan kännas lite trångt, men baksidan kan bära vuxna i relativ komfort.

Alla Camaros som är avsedda för BRITTISKA vägar är topp-spec SS-modeller, vilket innebär att kraften kommer från en 6,2-liters V8 med 426bhp. Standard utrustning ingår full läderklädsel, bakre sensorer parkering och en 20-tums legeringar.

Liksom de generösa utrustning listan, stugan sport en snygg design, med de viktigaste instrumenten i separata skida och fyra mindre mätare inställd låg bakom gearlever, som i den ursprungliga Camaro. Nackdelen är att vissa billiga och hård plast, som inte måttet jämfört med konkurrerande Europeiska erbjudanden.

Straight-line-resultat från den enorma motorn är blixtsnabb, men vår bil var försedd med en sex-växlad automatisk växellåda som kan kämpa för att hålla upp. Sprint från 0-62 mph tar bara 4,9 sekunder, men ändringar som gjorts med ratten monterad paddlar verkar ta en ålder. Men, förändringar är tillräckligt jämn under vardagliga bilismen, och 569Nm vridmoment gör för att koppla av framsteg.

Även så, vi skulle ändå rekommendera att undvika auto – £1,500 extra att hålla med sex-växlad manuell som kommer som standard.

Genom hörnen, det finns massor av grepp från den stora däck, men fjädringen känns lite wallowy, vilket ger en överraskande mängd organ roll. Ratten är en besvärlig form, för – par som med en ljus och något felaktig åtgärd, och den drivande erfarenheter kan vara mycket bättre.

Chevrolet har finjusterat suspension för Europeiska vägar, men vi fann ändå rida lite hårda – även om det skulle vara ner till det stora 20-tums legeringar.

Priserna för de Konvertibla börjar på £39,995, men Chevrolet kommer bara att ge LHD modeller till STORBRITANNIEN.

Viktiga specifikationer

* Pris: £39,995
* Motor: 6.2-liters V8 bensin, 426bhp
* Transmission: sexväxlad automatisk, bakre-wheel drive
* 0-60mph: 4.9 sekunder
* Toppfart: 155mph
* Samlade ekonomi: 24mpg
* CO2: N/A
* Utrustning: 20-tums legeringar, läderklädsel, parkering sensorer, air-con
* På försäljning nu

SHARE
Previous articleHyundai i40 Estate
Next articleHyundai i40 Estate