Chinese Autofabrikanten Ernstig Kunnen Schudden van de Auto-Industrie

0
28

China heeft een enorme invloed heeft op de auto-industrie, en velen zijn benieuwd wanneer we de Chinese auto ‘ s voor de verkoop in Noord-Amerika.

“De Chinezen zijn al hier,” zei Michael Dunne, auteur, ondernemer en automotive branche deskundige met een kwart eeuw ervaring in het bedrijfsleven en in Azië.

Terwijl hij sprak op een bijeenkomst van de auto-Press Association, Dunne uitgelegd dat auto bedrijven uit het Midden-Koninkrijk gezonken zijn diepe wortels in de VS Volgens hem tussen 2010 en 2016, de Chinese bedrijven maakte een aantal 128 verschillende investeringen in Noord-Amerika totaal een geschatte $5 miljard.

Vandaag de dag zijn veel van deze bedrijven leveren onderdelen voor diverse autofabrikanten, helpen fine-tunen van voertuigen die in ontwikkeling zijn, en zelfs werken aan de volgende generatie technologie, met inbegrip van dingen die u zullen helpen om zelf-rijdende auto ‘ s.

ZIE OOK: Nieuwe Chinese Autofabrikant Introduceert Hybride SUV Die Kon Worden op weg naar ONS

De goedkeuring van een gelijkaardige strategie om de één gebruikt door de Japanse en Zuid-koreaanse automakers dat kwam voor hen, Chinese bedrijven zetten vooral de nadruk op Californië. Ambitieuze startup merken, waaronder BYD, Lucide Motoren, Karma en Faraday Toekomst, veel van die gefinancierd zijn door de diepe zakken van China ‘ s tech-miljardairs, alle hebben een aanwezigheid in de Gouden Staat. Dunne zei dat de reden voor dit is dat de regio is een wereldwijd centrum voor autonoom voertuig technologie, iets wat ze sterk willen leiden in ondanks het gebrek aan deze mogelijkheid in hun eigen markt. Als het gaat om zelf-rijdende auto ‘ s, “Het bewijs op de grond in China [ze] echt ver achter.”

Hoewel auto ‘ s en vrachtwagens van binnenlandse Chinese automerken zijn nog niet beschikbaar in Noord-Amerika, dit land is van invloed op de industrie is niet te ontkennen. Dunne zei: BYD is al het bouwen en verkopen van een miljoen dollar elektrische bussen. Buiten dit, de Buick Ogen is gebouwd in China en geïmporteerd naar Noord-Amerika, iets dat zou hebben leek absurd slechts een paar jaar geleden. En dit voertuig is geen bodem-het voeden van economie, “Niets over [het] suggereert ‘Made in China’,'” zei Dunne. De crossover is voldoende premie voor de prijs, waaruit blijkt dat de Chinese kunt bouwen hoogwaardige voertuigen.

En dat zou een belangrijke strategie voor hen de toekomst. “Ik zie niet de Chinese die met zeer concurrerende prijzen,” Dunne zei. Hij verwacht niet dat ze te bieden slapdash, koopje kelder voertuigen in Noord-Amerika want er is zo veel werk dat moet worden gedaan om auto ‘ s te verkopen hier. Ze moet zorgen voor goede kwaliteit, hebben een goede retail-netwerk en in staat om de service van hun producten. De dagen van de ultra-goedkope en onveilige knockoff auto ‘ s zijn over — Chinese automakers legitiem kan zijn bedreigingen voor de veel grotere en meer gevestigde vennootschappen.

ZIE OOK: Chinese Chauffeurs Liever Buitenlandse automerken

Om deze redenen en meer, dit Aziatische land is van invloed op de auto-industrie zal alleen maar toenemen. Bovendien is China de grootste markt voor voertuigen ter wereld en heeft al bijna een decennium. Vorig jaar alleen al zo ‘ n 28 miljoen nieuwe voertuigen verkocht, een 14 procent meer in vergelijking met 2015. In tegenstelling, slechts ongeveer 17,5 miljoen auto ‘s en vrachtauto’ s werden geleverd in de verenigde staten in dezelfde periode.

Maar als er één gebied waar Noord-Amerika en China konden komen om te slagen, het is de invoerrechten. Vandaag de dag zijn er weinig economische beperkingen op de verkoop van voertuigen in Noord-Amerika, maar het is een heel ander verhaal aan de andere kant van de Stille oceaan.

“Ze gebruikt om de tarieven die waren rond de 100 procent,” aldus Dunne. “[Dan] ze laten vallen… door de jaren 2000 tot en met 75, 50. Nu hebben ze 25 hit en ze worden gedaan.” Maar toch, hij zei dat wanneer er andere kosten, belastingen en toeslagen zijn inbegrepen, de kosten van het importeren van een auto of vrachtwagen in China is ongeveer 50 procent, wat betekent dat een Amerikaanse sedan die zou verkopen voor $20.000 in San Diego zou kunnen gaan voor rond de 30 grand in Shanghai. Vanwege dit, is het absoluut noodzakelijk voor de buitenlandse autofabrikanten om hun producten in China. Maar zoals altijd, er is een catch.

Dunne gezegd dat door het toestaan van buitenlandse bedrijven te omzeilen import kosten en productie in eigen land de Chinese overheid gedwongen hen te vormen joint ventures met binnenlandse autofabrikanten, van wie elk verdien 50 procent van alle winsten. Dit is de reden waarom General Motors in China heet “SAIC-GM;” Volkswagen is een samenwerking aangegaan met FAW, Peugeot-Citroën met Dongfeng en dus op; het is nooit alleen maar een Ford of Toyota.

Willen of niet, de Chinese spelen nu al een belangrijke rol in de Noord-Amerikaanse auto-industrie. Spoelen met contant geld, honger naar technologie en bereid risico ‘ s te nemen, zullen ze waarschijnlijk blijven groeien in de nabije toekomst. U kunt ook toevoegen vasthoudendheid aan hun lijst van deugden. Dunne zei dat in het bedrijfsleven en het leven, “Ze nooit op te geven.”

Bekijk onze Tips en Advies