De Range Rover Evoque Coupe Diesel

0
20

Range Rover Evoque Diesel Coupe front three-quarters

Ons oordeel over de slanke drie-deurs versie van de Range Rover ‘ s nieuwe SUV

Uitspraak

5

De Evoque Coupe kost 1.000 pond meer dan de vijfdeurs, maar de extra stijl is zeker de moeite waard om de premie. De high-output diesel krijgt ook een duim omhoog, dankzij de combinatie van krachtige prestaties en een fatsoenlijke economie. Ongeacht het model dat u ook voor kiest, het is gemakkelijk op te blazen de Evoque prijs, maar de Range Rover ‘ s nieuwe baby heeft uit-de-schaal wenselijkheid. Het is 2011 het meest gewenst auto – zozeer dat de Range Rover Evoque is al uitverkocht voor dit jaar. En van de 18.000 bestellingen wereldwijd, een derde is voor deze drie-deurs Coupe.

Gericht op de mode-bewuste automobilist, het is niet zo praktisch als de vijfdeurs, maar het is nog meer stijlvol. Als extra haak, Land Rover biedt een ongekende keuze van de opties waarmee eigenaars voor het personaliseren van hun auto ‘ s.

Video: het bekijken van het eerste deel van onze video review van de nieuwe Range Rover Evoque

Bekijk hier deel twee

Onze Coupe sD4 Dynamic, bijvoorbeeld, front sportstoelen, die komen als onderdeel van de 3.000 pond Dynamic Plus styling pack. Er is een contrasterende dak, ook: dit kost een extra £500 en is verkrijgbaar in wit, zwart of zilver, zoals te zien op dit voorbeeld.

Ons model is opvallend rode en zwarte kleur combinatie werkt echt op de dramatische Coupe bodystyle. Maar terwijl de drie-deurs ziet er goed uit, het offert een functie in het belang van de vorm. Zichtbaarheid en stahoogte aan de achterzijde worden verlaagd en dat zwierige dak, en dit betekent dat als u het optionele panoramische zonnedak is een must op de Coupe, zonder dat de cabine kan het gevoel een beetje donker en groezelig. Gelukkig is het
redelijk geprijsd, € 450.

Een andere optie die het overwegen waard is de Magna-Ride vering, die kost € 1,150 op Prestige modellen, maar wordt standaard geleverd met Dynamische trim. De computer-gestuurde dempers voortdurend de weg en de rijstijl aan te leveren van de beste comfort en hanteren van balans. Het werkt heel goed en helpt vlot uit de Evoque rijden die op de normale veer en demper set-up, het voelt een beetje fidgety.

U kunt zelfs de Magna Ride vering iets stugger door het selecteren van Dynamische modus, ook al doet dit lijkt niet tot levering van een verbetering in de Evoque behandeling merkbaar verlies aan comfort.

Rond de hoeken van de auto hangt indrukwekkend en is zeer wendbaar. De verhoogde rijhoogte betekent het voelt niet als een sportwagen, maar het is zo dicht als je naar een hot hatch-SUV.

Als voor de motoren, de 2.2-liter diesel is de keuze van het assortiment. Het is verkrijgbaar in 148bhp of 187bhp gedaante, en we reden de laatste, die betrekking 0-60 mph in slechts acht seconden. De 420Nm koppel output maakt het inhalen van een cent. Dat low-down spier is vooral nuttig off-road, zoals het trekken van de 1.700 kg 4WD Evoque steile hellingen met gemak.

De diesel is ook geschikt voor de gladde zes-traps automaat. Dat gezegd hebbende, de doos kan soms traag reageren, die kan een beetje verontrustend wanneer u probeert om te trek snel op kruispunten. De auto van invloed op de economie, ook de Land Rover beweert dat het resultaat 44mpg vergeleken met de handleiding 50mpg. Maar in werkelijkheid kregen we zelfs minder, het bereiken van een louter 28mpg in de loop van ons station. Om eerlijk te zijn, dit heeft een aantal lastige off-road secties die, overigens, de Evoque aangepakt met verve.

Maar al deze negatieven zijn vitterig zou. Globaal, heeft deze Range Rover is het kraken van een auto die vrij veel doet het allemaal. Het is goed om te rijden, in staat om off-road, heeft een wenselijk badge, voelt goed gebouwd plus is een comfortabel, luxe en zeer, zeer wenselijk dat er – vooral in het geval van de meer stijlvolle Coupe. Het is een winnaar.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 39,990
* Motor: 2.2-liter 4cyl, 187bhp
* Transmissie: Zes-traps automaat, vierwielaandrijving
* 0-60/top snelheid: 8.0 sec/121mph
* Economie/CO2: 44mpg/169g/km
* Uitrusting: airco, acht-inch kleuren touchscreen, een 20-inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren inclusief de camera aan de achterkant, Magna Rit met instelbare vering
* Te koop: September

SHARE
Previous articleBMW 120d Stedelijke
Next articleHonda Jazz Pendeldienst