De Range Rover Evoque Prestige

0
58

Range Rover Evoque Prestige

Ons oordeel over de entry-level 148bhp TD4 diesel versie van onze Auto van het Jaar

Uitspraak

5

De Evoque die nodig is om goed genoeg zijn om te verantwoorden de aandacht – en dat is het zeker. Hoewel het niet precies een goedkope keuze, vooral als je voor de duurdere Prestige of Dynamische versies, de auto nog steeds getuigt van dezelfde kwaliteit en klasse als de gewone Range Rover. Plus, het is geweldig om te rijden op de weg, maar ook echt in staat uit. Lage exploitatiekosten zijn bepaalde om dit 148bhp 2.2-liter turbodiesel variant een enorm populair kopen. De Range Rover Evoque heeft echt geleefd tot aan de hype. Het is al bewezen, het is veel meer dan een flash Freelander door het scheppen 2011 onze Auto van het Jaar award. Nu, we hebben achter het stuur van de entry-level 148bhp TD4 diesel model, die belooft alle glamour met een lagere energierekening.

De 2.2-liter motor niet helemaal hetzelfde moeiteloos tempo als de 187bhp eenheid. Het gelukkigste tussen de 1800 rpm en 3000 rpm, wanneer de volledige 400Nm koppel is het makkelijker om toegang te krijgen.

Video: het bekijken van het eerste deel van onze video review van de nieuwe Range Rover Evoque

Bekijk hier deel twee

Bij die toerentallen, je zal niet echt het voordeel van de meer krachtige motoren, maar laat het toerental, en worstelt een beetje met de auto ‘ s 1.700 kg gewicht.

Het apparaat draait van stoom aan de bovenkant, ook, maar als je je houdt aan de sweet spot, het is net zo goed als een andere motor in het gamma. Onze Prestige model kwam met de zes-snelheid handmatige vak, die zorgt voor een korte en stevige actie. Het is een beetje moeilijk, maar niet past bij de auto bijna net zo goed als de gladde zes-traps automatische transmissie.

Kijk op de economie van voordelen, en deze motor zinvol is. Het beweert 49.6 mpg gecombineerd, evenals een CO2-uitstoot van 149g/km. Nog meer indrukwekkende worden de front-wheel-drive eD4-model; het biedt 57.6 mpg en 129g/km.

Afgezien van de lagere vermogen, dit Evoque is zo goed als elke andere. Het is net zo stijlvol van binnen en van buiten, en zich meer hoofden dan iets anders op de weg.

Ondanks zijn kleinere formaat en de lagere kosten, de auto rivalen een conventionele Range Rover voor het bouwen van kwaliteit. Zachte, dikke lederen compenseert de stoere, geborsteld instrumenten en-panelen, terwijl de hoge en dikke middenconsole is het denken van de Evoque, de grote broer. Onze kritiek is de inhoud van de kast van kunststof, die niet aan de standaard van de andere materialen.

De hoge rijpositie is een welkome functie overgedragen van het andere Land Rovers, geven goed zicht naar voren. Dikke spiegels belemmeren het zicht naar de zijkant en naar achteren visie is beperkt, ook.

Maar terwijl de Evoque is een grote auto, het is verrassend wendbaar in beweging. De besturing is licht, snel en direct, en de adaptieve dempers zorgen voor een comfortabele rit, met een sterke grip in de meeste omstandigheden.

Het is niet zo snel als de hogere aangedreven auto ‘ s, maar deze kleinste diesel biedt een fatsoenlijk tempo en lage exploitatiekosten. Het is geen wonder Land Rover bazen verwachten dat het leeuwendeel van de omzet.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 28,705
* Motor: 2.2-liter 4cyl turbo
* Transmissie: handgeschakelde zesversnellingsbak, vier-wiel aandrijving
* Vermogen/koppel: 148bhp/400Nm
* 0-62 mph: 10.8 seconden
* Top snelheid: 115mph
* Economie/CO2: 49.6 mpg/149g/km
* Materiaal: 18-inch lichtmetalen wielen, een lederen interieur, stoelverwarming, climate en cruise control, Bluetooth, parkeersensoren achter
* Te koop: September