Die heeft de beste prestaties?

0
26

VW Scirocco R vs. rivals

Op uw plaatsen… we beoordelen onze zinderende kwartet van hatchbacks tegen de klok

Met hun indrukwekkende power-uitgangen, de auto ‘ s in deze test zijn op de hyper einde van de hot hatch-markt.

VW ‘ s top-performers in deze sector die van oudsher staan van de GTI dankzij hun zes – cilinder motoren en vierwielaandrijving. Echter, de snelste, meest krachtige afgeleide van zowel de Golf en Scirocco gebruik getuned versies van dezelfde 2,0-liter TSI-eenheid als de legendarische hot hatch.

En terwijl de Golf R heeft 4WD, de Scirocco R krijgt front – rijden – maar het XDS elektronische diff helpt bij het implementeren van kracht efficiënter dan de punchier Focus RS. Ondanks een natte test track, de VW verschroeide van 0-60 mph in 5.9 seconden – de enige van onze kanshebbers te breken van de zes-tweede barrière. Onze auto was uitgerust met het quick-verschuiving met dubbele koppeling DSG vak, dat helpt zeker tegen de klok: u hoeft alleen maar te kijken naar de sterke in-gear cijfers om te zien hoe goed het werkt.

Hoewel de Ford meer vermogen en koppel, de pittige TSI ‘ s 261bhp en 350Nm hielp de VW de snelste auto hier in de derde en vierde versnelling. De Scirocco klinkt het deel, ook met een boos rand en een raspende uitlaatgeluid. Zelfs zo, de soepele gasreactie geeft de prestaties van een moeiteloze voelen. De Focus RS, aan de andere kant, laat je nooit vergeet wat zit er onder de motorkap. De barse vijf-cilinder turbo is melodieus en sfeervol. Trots 440Nm – dat is 90Nm meer dan de VW-en Audi – het levert een grote slug van de versnelling van net boven de 2.000 omw. / min. En met 301bhp, het loopt de Scirocco sluit in-gear.

De Ford is de zwaarste auto hier, hoewel, op 1.468 jaarrekening kg. Dat, en het feit dat het de strijd om de tractie op nat of hobbelige oppervlakken, legt uit waarom het kon niet overeenkomen met de Scirocco voor raw-tempo: het getrokken door vier-tiende van 0-60 mph met een tijd van 6,3 seconden. De Audi is een twee-tiende drift, ondanks vier-wiel aandrijving. In overeenstemming met zijn low-key looks, de S3 heeft ook een minder agressieve uitlaatgeluid en nog soepeler reacties, en deze rustiger set-up zal een beroep doen op kopers afschrikken door de hectische rivalen.

Hoewel de Renault is het buitenbeentje hier, laat u niet afschrikken door het feit de 247bhp motor zit aan de onderkant van de macht tafel. In feite, de 2.0 – liter turbo heeft dezelfde manische de natuur als de oude R. 26R, met ongelooflijk lineair levering.

Het franse model is ook de lichtste auto van de test. Dus, terwijl de lagere output betekent dat het opgenomen de langzaamste in-gear keer en nam het langste om te versnellen van 0-60 mph, voelt het nooit traag in vergelijking met zijn rivalen.

Volkswagen: 5/5
Met een snelle uitlaat opmerking en pittig turbo motor, de Scirocco R levert ernstige prestaties. De DSG versnellingsbak zorgt voor een snelle, soepele verschuivingen voor indrukwekkende staande start.

Ford: 4/5
Verpakking 301bhp en een machtige 440Nm koppel, de Focus RS is een echte krachtpatser. Echter, het ontbreekt de tractie en de pittige Scirocco loopt het sluiten van de in-gear reacties.

Audi: 3/5
De geruststelling van de four-wheel-drive verhoogt de tractie van de real-world prestaties van de S3. Het is ook slechts pips
de Renault voor de in-gear keer, maar het mist het drama.

Renault: 3/5
Terwijl de Mégane 250 Cup heeft de kleinste vermogen en koppel uitgangen in deze test, het is ook de lichtste model. De 2.0-liter motor heeft een pittig karakter, die gedijt op toeren meer dan een van zijn rivalen.