Fiat Punto Jet Black 2 lanseras

0
29

1 maj, 2014

Special edition Punto får massor av kit, men modellen visar sin ålder

Fiat Punto har letat den för en lång tid nu, men det har inte slutat Fiat med en annan kast med detta – Fiat Punto Jet Black 2. Jet med namn, men absolut inte av naturen, special edition Punto får många styling funktioner, en ekonomisk motor, massor av kit, och är din för bara £12,000.

Det kommer som en ungdomlig tre-dörr och är klar med Crossover Svart metalliclack, får moody ‘ tonade rutor, 12-talade 17-tums lättmetallfälgar, kroppen-färgade sidokjolar, en matchande spoiler, unika märken, blå sida ränder, och sportchassi.

Låt inte sportchassi lura dig, men eftersom att locka till sig öppna Jet Black 2 s motorhuven avslöjar en ganska ursäktande 1.4-liters motor som underlättar att bara 76bhp. Med 0-60mph ta 13.2 sekunder, kraftfull är det inte, men Punto ska vara billigt att köra – med ekonomin i 49.6 mpg möjligt. En siffra som är hjälpt av bilens standard-fit, start-stopp-teknik som stänger av motorn när bilen står stilla.

Hoppa in och du kommer att välkomnas av en imponerande mängd kit inklusive sportig bitar i form av en läder-trimmade ratten och gearknob, liksom användbar utrustning såsom klimatanläggning, farthållare, bak-parkering sensorer, fem krockkuddar och Fiat ‘ s Blue&Me Bluetooth-telefon-anslutning. Du får också adaptiv foglights, som följer riktningen på ratten för att lysa upp hörnen och är en sällsynthet på denna storlek av bil.

För att locka in dig i förarsätet, Punto Jet Black 2 finns med en rad olika ekonomi-paket, inklusive en PCP affär som innebär att du betalar ingen ränta, göra 37 betalningar på £99, och har möjlighet att köpa bilen för £4,499. Eller, kan du välja att betala en deposition på £187 och 48 omgångar av samma summa.

Om massor av utrustning för förhållandevis lite utlägg intressen du än Punto gör ett övertygande argument för sig själv. Men, i verkligheten, bilar som Ford Fiesta och Kia Rio är mycket bättre, kan fås för samma pengar, och göra mycket mer lockande lång sikt propositioner.

För att läsa en recension av Punto – och resten av Fiat-sortiment – besök Carbuyer Fiat recensioner sida.