Ford Focus 1.6 EcoBoost Zetec S Fastigheter

0
44

Ford Focus 1.6 EcoBoost Zetec S Estate front action

Ford Focus Estate blir en sportig makeover med Zetec S trim och en mer kraftfull EcoBoost-bensinmotor

Dom

4

Den EcoBoost-motordriven Fokus Zetec S Estate är en bra kompromiss för köpare som vill ha den ren prestanda av Focus ST, men kan inte motivera den höga driftskostnader. Den effektiva start-stopp-systemet bidrar till att minska räkningar, och den målmedvetna utseende: Zetec S blir fler huvuden än den vanliga Fokus. Om du gör en hel del miles, då mer effektivt 1.6 TDCi-motorn är ett bättre val, men 1.6 EcoBoost är en bra motor som kommer att sätta ett leende på ditt ansikte, även om du bär en full last i ryggen.

– Det har varit mycket täckning av alla nya Ford Focus ST, särskilt som det är nu tillgänglig som en egendom. Men om du inte vill väcka uppmärksamhet och kan inte motivera den högre löpande kostnader 2,0-liters turboladdad motor, Ford kan bara ha svaret för dig, i form av Fokus Zetec S Egendom.

Zetec S trim lägger en sportig bodykit och sänkt fjädring att göra i Fokus står ut från resten av sortimentet, och finns med fem olika motorer. Sortimentet består av två dieslar, 1.6 TDCi 115 och 2.0 TDCi 163, och tre bensin enheter: en 1,6 125 med PowerShift auto, den nya 1,0-liters turbo trecylindriga EcoBoost-motor försöker vi här, 1,6 EcoBoost turbo med 180bhp.

Den Zetec S ser verkligen ut den delen. Den utökade trösklar djupare stötfångare fram och bak och takspoiler ge det en muskulös utseende, och på något sätt Gården ser inte lika petig som Zetec S kombi. Vår bil kom med valfri 18-tums legering hjul, som ger det en ännu mer aggressiv look, medan Candy Röd färg ser bra ut också.

Inuti, Zetec S lägger bekväma sportstolar med färgkodade skär och en sportig läder ratt. Stugan är välbyggd och känns gedigen, och det är lätt att bli bekväm.

På vägen, Focus Estate är lika kapabla som kombi, med skarpa hantering och massor av grepp. Vad är mer, tillval 18-tums legeringar på vår bil inte påverkar åkkomfort för mycket – det är hård, men inte till den grad att incomfortable. 1.6-liters EcoBoost-bensinmotorn är modig och lyhörd, med hjälp av den smidiga att flytta sex-växlad växellåda, och åtföljs av en distinkt svisch från turbo som du trycker på på – inte ens Focus ST gör det.

En extra att Klassen S har under ST är införandet av stopp-start. Satsen fungerar smidigt, och hjälper EcoBoost-modell avkastning 47.1 mpg, medan utsläppen av 137g/km är mer än 30 g/km bättre än ST, vilket innebär att den Zetec S droppar tre inkomstskikt att Bandet E. Om du är en bil användaren, 2.0 TDCi diesel är ett band lägre, medan 1.6 TDCi sjunker ytterligare, att Bandet B.

Viktiga specifikationer

  • Pris: £21,800
  • Motor: 1,6-liters turbo 4cyl bensin
  • Effekt: 180bhp
  • 0-62 mph: 7.0 sekunder
  • Toppfart: 139mph
  • Ekonomi/CO2: 47.1 mpg/137g/km
  • Utrustning: start-Stopp -, 17-tums lättmetallfälgar, DAB digital radio, manuell luftkonditionering, sport bodykit, sportchassi, sport framstolar, takreling silver
  • Till försäljning: Nu