Honda Civic vs Focus en Golf

0
50

Honda Civic vs Focus and Golf

Kan de nieuwe Honda Civic raket naar de top van de familie hatch les? We testen tegen de VW Golf en de Ford Focus

We zijn een paar weken in het Nieuwe Jaar, en de strijd om 2012 beste familie luik is al begonnen in ernst met de lancering van de nieuwe Honda Civic.

De negende generatie heeft dezelfde uitgangspunten als de uitgaande Civic, maar de evolutie van ontwerp verbergt tal van wijzigingen. Efficiëntere motoren, schonere emissies en nieuwe vering ontworpen voor het verbeteren van de rit – betekenen dat de auto moet worden goedkoper en comfortabeler.

Beter nog, Honda beweert dat de cabine heeft een stap in de deftige, terwijl de slimme deelbare achterbank zijn ongewijzigd, het waarborgen van de bruikbaarheid is zo goed als altijd. Ondanks dat het lager en breder dan voorheen, is de nieuwe auto heeft bekend styling, en komt in zes niveaus.

Als voorheen, er is een keuze uit twee benzinemotoren en de bewezen 2.2-liter diesel – en de i-DTEC model dat wij testen tegen de beste familie luiken rondom. Als de nieuwe Civic gaat om een deelnemer aan de top van deze klasse, moet zien uit de Volkswagen Golf en de Ford Focus.

Sinds 1972 meer dan 650.000 Maatschappijleer werden verkocht in het verenigd koninkrijk. De vraag is, kan de laatste versie voort op het succes verhaal?

Uitspraak

Honda set uit te breiden met de Civic van het beroep door de raffinage plaats van het herdefiniëren van de familie hatchback. Maar terwijl sommige kritieken van de vertrekkende auto zijn met succes aangepakt, niet alle problemen zijn gladgestreken. Laten we beginnen met de goede punten: het is stiller en soepeler dan voorheen, plus het rijdt beter, terwijl de diepe boot en slimme achterbank zorgen functionaliteit is nog steeds een sterk punt. Cabine de kwaliteit is verbeterd, ook de moeite is, de lay-out is nog steeds ingewikkeld en ergonomisch onverantwoord. Wat meer is, de 2.2-liter motor ontbreekt het in-gear reactie van zijn rivalen.

De Civic is zeer schoon, maar niet zo goed rijden als de Focus niet zo chique als de Volkswagen. Het hoeft niet de class-leading edge in de gebieden die het nodig heeft om te winnen van deze test – vooral als het toned down ziet zijn kans te polariseren mening zo veel als de uitgaande auto. Dus onze winnaar is de Golf – een ervaren all-rounder dat is goed om te rijden, verfijnd, praktische en luxe. Deze randen uit de Focus, die in de steek gelaten door haar kleine boot en een hogere uitstoot.

Winnaar
VW Golf ★★★★★
De Golf is een afgerond performer met een goed aangelegde, top-kwaliteit cabine. Samengesteld behandeling, een behoorlijke rit en een krachtige motor maken het goed om te rijden, plus de 2.0 TDI BlueMotion Technology is schoon – we raken 43.5 mpg op de test. Goedkope vaste prijs, onderhoud, sterke residuen en lage fiscale rekeningen maken het pakket compleet.

2e
Ford Focus ★★★★
Het is geweldig om te rijden, rijdt goed en heeft veel ruimte. Plus, de Focus is de goedkoopste auto op de test. De hogere emissie maken met een dure auto van de zaak, hoewel we gemiddeld een fatsoenlijke 44.4 mpg. Het is dicht bij de Golf op de prestaties en de motor is verfijnd, maar een kleine boot en complexe dash laat de Ford-down.

3e
Honda Civic ★★★
Derde lijkt hard, maar de Civic is tegen de beste. Het rijdt beter dan voorheen, is het rustiger en meer volwassen up, maar achter de zichtbaarheid beperkt blijft en de snelheidsmeter is nog steeds verduisterd. Ook de motor is niet zo verfijnd of efficiënt als rivalen’. De Civic is beter dan ooit, maar het is nog steeds geen klasse leider.

SHARE
Previous articleBMW 5-Serie vs Audi A6
Next articleSEAT Leon FR