Honda Jazz Pendeldienst

0
28

Honda Jazz Shuttle front tracking

Compacte estate biedt u alle geneugten van de Jazz – met meer ruimte

Uitspraak

4

De trend voor compacte last-dragers, zoals de Skoda Fabia estate en de Renault Clio Sport Tourer, is groeien, als gezin krimpen van de grotere modellen. De Shuttle is perfect geplaatst om hier gebruik van maken, bedankt voor het luik ‘ s reputatie voor betrouwbaarheid, bruikbaarheid en het gemak van het gebruik. Hij rijdt bijna net zo goed als zijn broer en is bijna net zo efficiënt, zelfs als het niet zo goed uitzien. We zouden gaan voor de benzine model, tenzij Honda kan het verminderen van de hybride-emissie tot onder de 100 g/km tegen de tijd dat de auto aankomt in het verenigd koninkrijk. De Shuttle geland is – maar later dan verwacht. Vanwege de aardbeving in Japan, zijn debuut heeft klopte drie maanden, nadat hij zijn productie verplaatst van de beschadigde Saitama plant in de buurt van Tokyo Honda ‘s Suzuka faciliteit, zo’ n 250 km naar het westen. Echter, de auto is nu klaar, en Auto Express werd voor het eerst rijden op de Japanse wegen.

Gebaseerd op het platform van de huidige Jazz, met zijn praktische centrale brandstoftank lay-out en het lage, vlakke vloer, de Shuttle is in wezen een Jazz met een groter lichaam en dezelfde motoren, namelijk de 1.3-liter hybride en 1.5 benzine-eenheden. In Japan, alle modellen hebben een CVT, hoewel een vijf-versnellingsbak, moet het worden aangeboden aan de BRITSE auto ‘ s.

Sommige 510mm langer dan de huidige Jazz, 15mm groter en 70 kg zwaarder, de compacte estate maakt gebruik van een US-spec voorkant die zorgt voor een strakkere, meer substantiële neus. Als je zou verwachten en biedt meer hoofd-en beenruimte alle ronde, plus aanzienlijk meer bagage ruimte.

Maar de upgrades zijn er nog niet, als de Shuttle levert ook een betere cabine met een hogere kwaliteit materialen en bekleding, in het bijzonder de dash kunststoffen. Honda had om haar spel als haar klanten zijn mensen inkrimping van grote familie auto ‘ s, die nog op zoek zijn naar een indrukwekkende rit plus de hoge comfort niveau en interieur specs. Op die punten de Shuttle levert, en het beste van alles is haar rust. Speciaal ontwikkeld synthetisch tapijt voegt in de wheelwells en onderzijde zijn aanzienlijk verlaagd de hoeveelheid geluid en trillingen het bereiken van de cabine, waardoor deze een staat cruiser voor een relatief kleine auto. Het helpt ook om bescherming van de bestuurder tegen het janken van de CVT versnellingsbak.

En de Shuttle levert op de weg, dankzij het enthousiaste 1,5-liter benzinemotor – dezelfde eenheid samen met de elektrische motor van de Honda Insight en CR-Z. Het ontbreekt het koppel van een diesel, maar het heeft genoeg performance om het te vervoeren u, uw familie en uw bagage samen op een redelijk tempo.

Ook aangeboden is het iets minder krachtig, maar ook schoner, hybride IMA-aandrijving, met een 86bhp 1.3-liter motor in combinatie met een 14bhp elektrische motor. Slim, Honda ingenieurs zijn erin geslaagd om hetzelfde brandstofverbruik de auto ‘ s kleiner, lichter Jazz broer door gebruik te maken van strategische aerodynamische aanpassingen en wrijving-reductie maatregelen.

In Japan, het begin van de verkoopcijfers van de Shuttle hebben gezien 80 procent van de klanten kiest voor de hybride. Dit is niet verwonderlijk gezien het na de aardbeving stroomuitval en een algemene stemming in het land van het proberen om bronnen te besparen.

In het verenigd koninkrijk, maar de benzine-elektrische model is waarschijnlijk minder van een hit. Met een CO2-uitstoot van 104g/km, de Hybride versie van het luik heeft miste de mark voor de wegenbelasting en congestion charge vrijstelling – die in de verdrukking verkoop aanzienlijk. Op de weg, de Shuttle heeft de Jazz aan de sportieve uitstraling en een uitstekende weg manieren, een combinatie van een goede stabiliteit in bochten en indrukwekkende rit comfort op hetzelfde moment.

De besturing reacties zijn niet zo direct als het luik ‘ s – een symptoom van het extra gewicht – maar het biedt nog steeds voldoende feedback voor een auto van dit type. Onze enige echte houvast is met de airconditioning. De compressor wordt periodiek uitgeschakeld om brandstof te besparen, dus het blazen van warme lucht wanneer de start / stop-systeem geactiveerd wordt bij stationair toerental.

Deze meer praktische Jazz-variant is nu te koop in Japan, maar de datum van aankomst in het VK is onduidelijk. Echter insiders wijzen erop dat de Shuttle is bestemd voor de export in het midden van 2012.

Belangrijke specificaties

* Prijs: £16,000 (est)
* Motor: 1,5-liter 4cyl, 115bhp
* Transmissie: CVT-automaat, de front-wheel drive
* Top snelheid: 110mph (est)
* 0-60 mph: 10,0 seconden (est)
* Gecombineerd economie: 60.0 mpg (est)
* CO2: 105 g/km (est)
* Materiaal: Bluetooth, climate control, cruise control, parkeersensoren achter, CD stereo systeem, lichtmetalen wielen
* Te koop: 2012