Hyundai i40 Estate

0
27

Hyundai i40 estate rear

Kan Hyundai ‘ s classy nya fastigheter komfort med värde och att ta på klassen bästa?

Dom

4

Så är detta den bästa bilen Hyundai har någonsin byggts? I termer av den all-round förmåga, kvalitet och utseende, svaret är ja. Men glöm inte, att det kommer att gå head-to-head med en av de mest kompletta bilar i verksamheten – Ford Mondeo. Några av i40 dynamiska brister lämna den släpande, men trumfkort är dess pris. Denna top-spec modell är inte billigt, på £24,395, men det kostar ca £1,000 mindre än en jämförbar Mondeo, och är otroligt välutrustad. Med detta ess i rockärmen, i40 är en stark klass utmanare som kommer att vara svårt att blunda för privat-och flotta köpare lika.

Det är den maskin som Hyundai chefer ringer det bästa de någonsin gjort. Men gör i40 estate leva upp till hypen?

Förra gången körde vi en modell för utveckling av Tourer, i Fråga 1,162, den koreanska märket ‘ s ingenjörer har fortfarande överväger över fjädring som skulle användas i den slutliga versionen – med valet av antingen en mjukare eller hårdare set-up för komfort och väghållning respektive.

Video: se CarBuyer video översyn av Hyundai i40 Tourer

Från bakom ratten i produktionen i40, du kan direkt säga att de har valt mjukare alternativ, och det är nog rätt beslut. Resan kuddar drivrutinen från den värsta gupp i vägen och gör att du kan spendera timmar vid ratten i total komfort.

Trade-off är att, i hörn, i40 är märkbart mindre dynamisk än när det red på den styvare fjädrar. Styrningen känns också något inert, men vi tror att köparna kommer att vara villiga att göra uppoffringar för den extra cruising förmåga, vilket är lika viktiga konkurrenter som VW Passat.

Gömd under motorhuven är en 1,7-liters CRDi dieselmotor, med 134bhp. Det är 325Nm vridmoment, alltför, och i40 drar väl i alla sex av sina växlar, vilket möjliggör en solid 0-62 mph tid på 10,6 sekunder. På resande fot, det är smidigt och elegant, och kraftverk kan knappt hört på motorvägen i hastigheter, vilket gör gården en avslappnad cruiser.

Välja en miljövänlig Bluedrive modell – finns i entry-level Aktiv och mid-range Stil specifikationer – och utsläpp 119g/km, med kombinerad bränsleekonomi av 62.8 mpg. Konstigt, men intervall-påfyllning Premium bil inte har Bluedrive tweaks, så har att göra med siffror av 134g/km och 61.4 mpg respektive.

Det kanske går miste om stop-start-kit, men Premium är fullmatad full av dyr utrustning som standard. Ett panorama taklucka, uppvärmda säten, 18-tums legeringar och sat-nav, plus främre och bakre sensorer parkering ingår, och nybörjar bil är tillgängliga från bara £18,395.

I40 Tourer har en interiör som är något av en uppenbarelse, också, och även om det inte är några hårda plast på dörrar och dash knappar, bygga kvalitet är utmärkt. Ännu bättre, elegant hd-skärm skärmen ger en premiumkänsla.

En generös 577-liters start och rymlig akterkabin komplett vad är en mycket övertygande paket faktiskt.

Viktiga specifikationer

* Pris: £24,395
* Motor: 1,7-liters 4cyl turbodiesel, 134bhp
* Transmission: sexväxlad manuell, front-wheel drive
* Toppfart: 124mph
* 0-62 mph: 10.6 sekunder
* Samlade ekonomi: 55.4 mpg
* CO2: 134g/km
* Utrustning: 18-tums legeringar, klimatkontroll, uppvärmda säten, sat-nav, farthållare, Bluetooth, ESP, panorama soltak, LED-lampor.
* Försäljning: Sept