Hyundai i40 Estate

0
27

Hyundai i40 estate rear

Kan Hyundai stijlvolle nieuwe woonwijk mix van comfort met waarde en nemen op de beste klasse?

Uitspraak

4

Dus is dit de beste auto Hyundai ooit heeft gebouwd? In termen van all-round vermogen, de kwaliteit en de looks, het antwoord is ja. Vergeet niet, hoewel, dat het zal gaan head-to-head met een van de meest complete auto ‘ s in de business – de Ford Mondeo. Sommige van de i40 dynamische tekortkomingen laat het navolgende, maar de grootste troef is zijn prijs. Deze top-spec model is niet goedkoop, € 24,395, maar het kost ongeveer £1,000 minder dan een vergelijkbare Mondeo, en is zeer goed uitgerust. Met deze troef in de i40 is een sterke klasse mededinger die moeilijk te negeren voor de particuliere en de vloot kopers gelijk.

Het is de machine die Hyundai bazen zijn het aanroepen van de beste die ze ooit hebben gemaakt. Maar is de i40 nalatenschap te voldoen aan de hype?

De laatste keer reden we een model van de Tourer in Kwestie 1,162, de koreaanse merk de ingenieurs waren nog steeds in beraad over de schorsing die zou worden gebruikt voor de definitieve versie, met de keuze uit een zachtere of stijver set-up voor comfort of behandeling respectievelijk.

Video: bekijk CarBuyer de video review van de Hyundai i40 Tourer

Van achter het stuur van de productie i40, kunt u direct vertellen dat ze hebben gekozen voor de zachtere optie, en het is waarschijnlijk de juiste beslissing. De rit kussens van de bestuurder van de ergste hobbels in de weg, en je uren aan het stuur en in het comfort compleet.

De trade-off is die, in de hoeken, de i40 is aanzienlijk minder dynamisch dan wanneer deze reed op de stijvere veren. De besturing voelt ook wat inert, maar we denken dat kopers bereid zijn te offeren voor de toegevoegde cruisen vermogen, dat is het gelijk van de belangrijkste rivalen, zoals de volkswagen Passat.

Verscholen onder de motorkap is een 1.7-liter CRDi dieselmotor, met 134bhp. Er is 325Nm van het koppel, en de i40 trekt goed in alle zes van de versnellingen, waardoor er een solide 0-62 mph tijd van 10,6 seconden. Op het bewegen, het is glad en verfijnd, en de motor kan nauwelijks worden gehoord op de snelweg, waardoor het landgoed van een ontspannen cruiser.

Kiezen voor een eco-vriendelijke Bluedrive model – beschikbaar in de item-niveau Actieve en mid-range-Style specs – en-emissies worden 119g/km, met een gecombineerd brandstofverbruik van van 62,8 mpg. Vreemd, maar de op de gamma-topping, Premium auto is niet voorzien van de Bluedrive tweaks, dus moet het doen met de cijfers van 134g/km en 61.4 mpg respectievelijk.

Het kan missen op een stop-start kit, maar de Premie is vol met dure apparatuur als standaard. Een panoramisch zonnedak, verwarmde lederen zetels, 18-inch legeringen en sat-nav plus voor en achter parkeer sensoren, zijn allemaal opgenomen, en de entry-level auto is beschikbaar vanaf slechts € 18,395.

De i40 Tourer interieur is iets van een openbaring, en, hoewel er een aantal harde plastic op de deuren en dashboard knoppen, de bouwkwaliteit is uitstekend. Nog beter, de stijlvolle high-definition scherm voegt een exclusieve uitstraling.

Een royale 577 liter boot en ruime achterste cabine volledig wat is een zeer interessant pakket inderdaad.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 24,395
* Motor: 1.7-liter 4cyl turbo, 134bhp
* Transmissie: handgeschakelde zesversnellingsbak, een front-wheel drive
* Top snelheid: 124mph
* 0-62 mph: 10.6 seconden
* Gecombineerd economie: 55.4 mpg
* CO2: 134g/km
* Materiaal: 18-inch legeringen, climate control, verwarmde lederen stoelen, sat-nav, cruise control, Bluetooth, ESP, een panoramisch zonnedak, LED-verlichting.
* Te koop: Sept