Hyundai Veloster vs rivalen

0
24

Hyundai Veloster vs rivals

De Hyundai Veloster combineert slim smart coupe met praktische familie-luik – maar hoe werkt het vergelijken met de real deal in de vorm van de Opel Astra GTC en Alfa Giulietta?

Twee voor de prijs van één; dat is wat u krijgt met de nieuwe Hyundai Veloster. De innovatieve asymmetrische deur lay-out combineert de stijl van een coupé met de praktische voordelen van een hatchback. Van de ene kant ziet het er als een gladde coupe, maar van de andere, het is een sportieve vijfdeurs familie luik. Dus we hebben opgesteld een paar tests om de Veloster door middel van haar schreden…

Voor nu is er alleen een motor op bieden. Een krachtige turbomotor zal deelnemen aan het gamma volgend jaar, maar hier testen we de 138bhp 1.6-liter direct ingespoten benzinemotor biedt, die voorzien is van een concurrerende sub-£18.000 voor prijskaartje.

In de eerste ontmoeting, de Veloster compacte afmetingen en sportieve handling zal komen naar voren als we het tegen een ander vers-onder ogen gezien coupe. De Vauxhall Astra GTC vervaagt de lijnen tussen de drie-deurs hatch en pure coupe met haar fraaie uiterlijk en ruime cabine. We hebben het al getest in diesel-vorm, maar hier zetten we de 1.4-liter SRi benzine versie door middel van haar schreden.

De Veloster tweede uitdaging ziet komen face-to-face met een van de meest stijlvolle familie hatchbacks rond. De Alfa Romeo Giulietta voorzien van verborgen achter een deurklink die geven het vijf-deur de uitstraling van een coupé. Gooi in een briljante turbo 1.4 liter MultiAir motor, en het heeft alle gegevens van een auto die in staat verspreid over de hatchback-coupe verdelen.

Uitspraak

Hyundai heeft het weer gedaan! De afgelopen twee jaar hebben we onder de indruk van alle nieuwe auto ‘ s van het bedrijf, en de Veloster naar beneden gaat als een ander succes. Is het vanwege die bijzondere deuren? Ze bedoelen het in-en uitstappen van de rug is eenvoudiger dan in een conventionele coupe, maar met de beperkte stahoogte maakt de achterste ongemakkelijk voor lange volwassenen. Nog steeds, Hyundai moet worden gecrediteerd voor de invoering van het nieuwe concept in productie, en het resultaat is zowel nuttig en onderscheidend. Van zijn rivalen, de Vauxhall Astra GTC loopt de dichtstbijzijnde Hyundai. Een grote cabine geeft de praktische zijde, en een superieure verfijning maakt het een meer volwassen keuze – maar het is niet zo leuk als de Veloster van achter het stuur. De Alfa heeft de beste motor in deze test door een land mijl, maar toch de karakteristieke MultiAir-eenheid is in de steek gelaten door de rest van de Giulietta pakket. We hadden verwacht dat het meer praktische dan de Veloster, maar het is te krap aan de binnenkant voor een goede familie komen de eitjes uit. Een teleurstellend rijervaring en hogere prijs laat het mooie Giulietta overklast door de Hyundai.

Veloster vs Astra

1. Hyundai Veloster
Nieuwe coupe handgrepen goed en is leuk om te rijden. De vernielde motor is een teleurstelling, maar de Veloster is een aantrekkelijke en betaalbare auto.

2. Opel Astra GTC
Grotere GTC heeft een heel ander karakter en naar het levendige Hyundai. Het brengt ruimte en verfijning op de top van de agenda, maar het is niet zo leuk.

Veloster vs Alfa

1. Hyundai Veloster
Als u wilt dat een hoofd te draaien familie auto die is ook leuk om in te rijden, de Veloster troeven van de krappe en dure Alfa Romeo.

2. Alfa Romeo Giulietta
De motor is een juweeltje en het ziet er geweldig uit, maar uiteindelijk teleur. Deze auto heeft eigenlijk minder binnenruimte dan de GTC.