Kinesiska Biltillverkare Skulle Allvarligt kunna Skaka bilindustrin

0
25

Kina har en massiv påverkan på bilindustrin, och många undrar när vi kommer att se Kinesiska bilar för försäljning i Nordamerika.

“Kineserna är redan här”, sade Michael Dunne, författare, entreprenör och fordonsindustrin expert med ett kvarts sekel av erfarenhet av affärsverksamhet i Asien.

När han talade vid ett möte i Fordonsindustrin Press Association, Dunne förklarade att bilen företag från Mittens Rike har sjunkit djupt rötter i USA Enligt honom, mellan 2010 och 2016, Kinesiska företagen gjort några 128 separata investeringar i Nordamerika totalt uppskattningsvis $5 miljarder.

I dag, många av dessa företag som levererar komponenter till olika biltillverkare, hjälpa till att finjustera fordon som är under utveckling, och även arbetar på nästa generations teknologi, inklusive saker som kommer att bidra till att själv köra bil.

SE OCKSÅ: Nya Kinesiska Biltillverkare Lanserar Hybrid-SUV Kan Vara på Väg till OSS

Att införa en liknande strategi som den som används av Japanska och sydkoreanska biltillverkare som kom före dem, Kinesiska företag som lägger stor tonvikt på Kalifornien. Ambitiös start varumärken inklusive BYD, Klarsynt Motorer, Karma, och Faraday Framtiden, av vilka många är finansierade av den djupa fickor av Kinas tech miljardärer, alla har en närvaro i den Gyllene Staten. Dunne sade anledningen till detta är att regionen är ett globalt centrum för autonoma fordon teknik, något de starkt vill leva i trots att det saknar denna förmåga i sina hem på marknaden. När det gäller att självgående bilar, “beviset på plats i Kina är att de är] väldigt långt bakom.”

Även om bilar och lastbilar från inhemska Kinesiska bilmärken är ännu inte tillgänglig i Nordamerika, detta lands inflytande på branschen är obestridligt. Dunne sade BYD redan är att bygga och sälja miljoner dollar elektriska bussar. Utöver detta, Buick Vision är byggd i Kina och importeras till Nordamerika, något som skulle ha verkade absurt för bara några år sedan. Och detta fordon finns ingen botten-utfodring ekonomin, “Ingenting om [det] föreslår “Made in China”, säger Dunne. Crossover är lämpligt premium för sitt pris, som visar att den Kinesiska kan bygga med hög kvalitet fordon.

Och som kan vara en viktig strategi för dem att gå framåt. “Jag kan inte se den Kinesiska kommer in med mycket konkurrenskraftiga priser,” Dunne sagt. Han förväntar sig inte för dem att erbjuda nogräknade, fynd-källaren fordon i Nordamerika, eftersom det är så mycket arbete som måste göras för att sälja bilar här. De måste ge bra kvalitet, ha en ordentlig egna nätverket, och kunna serva sina produkter. De dagar av ultra-låga och osäkra knockoff bilar är över — Kinesiska biltillverkare kan vara legitimt hot mot den betydligt mer etablerade företag.

SE ÄVEN: Kinesiska Förare Föredrar Utländska bilmärken

Av dessa skäl och mer, detta Asiatiska land påverkan på fordonsindustrin kommer bara att öka framöver. Dessutom, Kina är den största marknaden för fordon i världen och har i nästan ett decennium. Enbart förra året, cirka 28 miljoner nya bilar såldes det, en 14-procentig ökning jämfört med år 2015. I kontrast, endast ca 17,5 miljoner bilar och lastbilar levererades i USA under samma period.

Men om det finns ett område där Nordamerika och Kina kan komma att blåser, det är importtullar. Idag finns några ekonomiska begränsningar för att sälja fordon i Nordamerika, men det är en helt annan historia på andra sidan Stilla havet.

“De brukade ha tullar som fanns runt 100 procent”, förklarade Dunne. “[Då] de tappade dem… genom 2000-talet till 75, 50. Nu har de drabbade 25 och de är gjort.” Men ändå, han sa att när andra avgifter, skatter och avgifter ingår den verkliga kostnaden för att importera en bil eller lastbil i Kina är cirka 50 procent, vilket innebär en Amerikansk sedanmodell som skulle sälja för $20.000 i San Diego kan gå för runt 30 grand i Shanghai. På grund av detta, har det varit nödvändigt för utländska biltillverkare att bygga upp sina produkter i Kina. Men som alltid, det finns en hake.

Dunne sade att genom att tillåta utländska företag att kringgå import avgifter och tillverkning inom landet den Kinesiska regeringen tvingade dem att bilda samriskföretag med inhemska biltillverkare, som var och en tjänar 50 procent av alla vinster. Detta är anledningen till att General Motors Kina kallas “SAIC-GM;” Volkswagen samarbetar med FAW, Peugeot-Citroën med Dongfeng och så vidare; det är aldrig bara Ford eller Toyota.

Gillar det eller inte, den Kinesiska redan spelar en betydande roll i den Nordamerikanska fordonsindustrin. I jämnhöjd med kontanter, hungrig för teknik och som är villiga att ta risker, de kommer sannolikt att fortsätta växa under överskådlig tid. Du kan också lägga till uthållighet för att deras lista av dygder. Dunne sade att i verksamhet och liv, “De ger aldrig upp.”

Kolla in våra Tips och Råd Avsnitt