KTM 790 Hertog Concept Onthuld op de EICMA 2016

0
34

Foto ‘ s door: KTM, Evans Brasfield

KTM ‘ s focus op de EICMA in 2016 is duidelijk gericht op haar naakte fietsen, met de 1290 Super Duke R en 390 Duke het verkrijgen van grote veranderingen voor het nieuwe jaar. Maar misschien KTM ‘ s meest intrigerende inleiding in Milaan was voor dit, het 790 Hertog concept. KTM was ook zeer op details over de fiets, met inbegrip van de grootte van de motor, maar we eerst bracht je spy shots van de Hertog terug in februari, en nu zien we duidelijk de parallel-Twin die gekletst over sinds het begin van 2014. Gezien de naam, onze gok is een verplaatsing rond 800cc.

Styling cues zijn zeer duidelijk in lijn met de Hertog familie, de minimale vormgeving, scherpe agressieve hoeken en split koplamp lijkt op die van de 1290 Super Duke R patriarch. Onder de carrosserie zien we de nieuwe engine, genaamd LC8c (kleine “c” staat voor “compact”), verpakt in KTM ‘ s handtekening stalen trellis frame met stevige vering van WP suspension en Brembo-remmen. Het subframe en de staart kap lijken te worden gegoten aluminium stukken die vervolgens worden bewerkt voor een opvallende verschijning. De twee-in-één uitlaat is netjes weggewerkt onder de zitting, en hoewel sportbike design is verhuisd uit de buurt van de uitlaat onder een stoel fad, er is geen ontkennen het ziet er nog cool. Vooral op de 790 Hertog.

The 790 Duke prototype takes center stage with KTM's RC16 MotoGP contender watching on in the background.

De 790 Hertog prototype neemt in het middelpunt met de KTM ‘ s RC16 MotoGP mededinger kijkt op de achtergrond.

KTM zegt de afdeling elektronica gebruikt de 790 Hertog als een proeftuin voor toekomstige technologieën, met tal van sensoren voor het vergemakkelijken van de volgende generatie van ride-by-wire ‘ – technologie, ruiter aids, en “geïntegreerde interconnectiviteit.” KTM is showboating een beetje met de 790 Hertog concept, als de display plakkaat op de EICMA luidt: “Stel je een quickshifter ontleent zijn naam zeer serieus. Aangepaste rit modi. Gepersonaliseerde traction control.” Er is zelfs het opscheppen van 3D-printers gebruikt in de productie van het uitlaatsysteem en kroonplaat.

Gezien dit 790 Hertog concept ziet er bijna klaar zijn voor productie, verwachten we dat de massa-geproduceerde afgeleid te worden onthuld in 365 dagen tijd, op de EICMA in 2017. En we zouden zeer verrast zijn als we niet te zien, een Avontuur model met deze powerplant binnen een jaar.