Lexus GS prototyp

0
28

Lexus GS

Vi får en förhandstitt av nya lyxig salong före sin världspremiär i augusti

Dom

3

Den nya GS är större revolution än evolution. På det hela taget förändringar till avbrottet är positiva, medan justeringar i styrningen gör denna bil mer där för att köra. Men, de sex-växlad låda monterad inlägg V6-modellen är ingen match för sju och åtta-stegad rivaler från BMW och Mercedes, medan hybrid kändes oväntat grova under hård acceleration. Lexus lovar att detta kommer att vara fast med den tid bilen lanseras. Vi ser fram emot att ta reda på. Om du tror att Lexus är allt om tråkig, själlösa lyxiga bilar, så tänk igen. Företaget säger sitt fordon i framtiden kommer inte bara att vara mer engagerande att köra, men bättre att titta på också.

Nyckeln till denna strategi är den nya GS. Även om vi inte får se design (bilen gör sin världspremiär den 18 augusti), gjorde vi kommer att få uppleva dess radikala nya chassi set-up – som inkluderar en valfri bakre-wheel-styrsystem.

Video: titta på officiella bilder på Lexus GS

GS är bredare och högre än tidigare, vilket gör det mer rymlig inuti. Vi körde en post 3,5-liters V6-motorer bil, och ett flaggskepp version av den 3,5-liters V6-hybrid. Båda bilarna kommer att komma till STORBRITANNIEN.

På vägen, GS är datorstyrda adaptiv fjädring ger bilen en blandning av stabilitet och komfort. På motorvägen i hastigheter, GS är rock solid.

Flaggskeppet hybrid bilar också få en Drive Select-Läge, med Eco, Normal, Sport och Sport+ inställningar och Adaptiv Variabel Styrning, som finns som tillval bakre-wheel system. I Sport+ – läget, bilen känns smidig, och har en riktig tur takt. Den bakre-wheel steering system innebär att du behöver lite mer än en fjärdedel av ett vrid på hjulet för att ta sig förbi hinder såsom rondeller.

Lexus har hållit sitt löfte att förbättra enheten i bilen. Intill den nuvarande GS, skillnader i driver engagemang och komfort är uttalad.

Viktiga specifikationer

* Pris: £45,000
* Motor: 3,5-liters V6, plus en elektrisk motor, 340bhp (kombinerat)
* Transmission: sexväxlad CVT-växellåda, bakhjulsdrift
* 0-60mph: 7.0 sekunder
* Toppfart: 155mph
* Ekonomi: 42mpg
* CO2: 170 g/km
* Utrustning: Bluetooth, klimatanläggning, farthållare, bakre sensorer parkering, 18-tums bildskärm, lädersäten, 19-tums legeringar
* Försäljning: November

SHARE
Previous articleAudi A6 Avant
Next articlePeugeot RCZ Asfalt