Mercedes CDI ML350

0
34

Mercedes M-Class

Nya Mercedes SUV kommer inte att säljas fram till och med April 2012 – kommer det att vara värt att vänta?

Dom

4

Mercedes har byggt på den gamla M-Klass s främsta styrkor – och denna nya version är ännu mer vuxen, och erbjuder köparna en mer bekväm och mer lyxig upplevelse än någonsin. Nya funktioner som “Active Curve Control” är välkomna, men det är den reviderade V6-diesel och enorma effektivitetsvinster som verkligen kommer att vara till nytta för STORBRITANNIEN köpare. Alla Mercedes har att göra nu är att bekräfta den mindre fyra-cylindrig diesel och försäljning kommer att skjuta i höjden. Samtidigt ser kan vara en förvärvad smak från vissa vinklar och prislappen även för en nybörjar modell är sannolikt att åtminstone £45,000, alla lägger till upp till en finslipad lyx-SUV. Över en miljon Mercedes M-Klass modeller har sålts sedan dess ankomst i 1997 – nu en tredje generation av Stuttgart företagets lyx-SUV är här och det är snabbare men ändå mer effektiv än någonsin.

Den nya bilen kommer inte gå till salu i STORBRITANNIEN fram till April nästa år, men Auto Express på väg till Montana i USA för att se vad som köpare kan förvänta sig från BMW X5 rival.

Beskrivs av M-Klass maskinchef Dr Uwe Ernstberger som erbjuder kunder “första klass körglädje med en tydlig ekologisk samvete”, ligger fokus på att minska utsläppen och sparar bränsle som aldrig förr.

Som ett resultat, det blir en mer hala form, som ståtar med en klassledande dra koefficient på bara 0.32. Den stora majoriteten av STORBRITANNIEN försäljning kommer att vara ML350 CDI Bluetec testas här – en kraftigt reviderad 3,5-liters V6-diesel, komplett med en Blå Effektivitet system som omfattar standard start-stop.

Ansluten till en ny version av Mercedes 7G-Tronic Plus sju-växlad automatisk, det gör stora förbättringar, som återvänder till 41,5 mpg kombineras (upp från 32,5 mpg) och avger bara 179g/km CO2 (en minskning från 230 g/km).

Naturligtvis M-Klass kommer också att finnas tillgänglig i ML63 AMG spec, med en 5,5-liters twin-turbo V8, men Mercedes STORBRITANNIEN funderar på om att ta in en 204bhp 2.1-liters fyra-cylindrig twin-turbodiesel ML250 CDI-version också. För att komma tillbaka kring 50mpg kommer det nästan säkert att plocka av den nya serien – om de bestämmer sig för att sälja den. Vad som är säkert är att en hybrid-version baserad på denna motor kommer att lanseras i slutet av 2012.

Första intrycket är att M-Klass ser mindre ut som en aggressiv SUV och något mer bil-som än innan med styling ledtrådar som skulpterade dörrpaneler från CLS fyra-dörrars coupe integreras i den nya organisationen och de nya Mercedes familj “ansikte”.

Inne, det är ingen tvekan om kvalitet har gjort ett stort steg framåt – instrumentbräda består av en stor genomgång av läder, medan det är en tjock platta av trä spannmål under den, vilket bidrar till känslan av soliditet.

Mercedes’ Kommando rotary controller är en ny funktion för M-Klass, medan en annan användbar uppdatering som kommer att sippra igenom resten av Mercedes-serien är en reviderad multi-funktion indikator stjälk, som nu har flyttat upp på rattstången, så att det är lättare att använda (den gamla var för låg ner).

Samtidigt finns det ingen ökning i hjulbas, den nya M-Klass är längre och bredare, så det finns lite mer utrymme inuti också – du kommer lätt att kunna transportera två långa vuxna i ryggen, till exempel – medan bagageutrymmet är stort.

På resande fot, kommer du knappt att höra den stora V6, som bara gör sig känd under hård acceleration och bara försvinner i bakgrunden när cruising. Med 255bhp och 619Nm vridmoment, upp 27bhp och 80Nm på den gamla motorn, den är snabb maskin för – 0-62 mph tar bara 7.4 sekunder (0,2 sekunder snabbare) men det är i-växel svar och djupt reserver för omkörning lust att imponera mer.

Tillsammans med den tysta motorn kommer en nästan komplett avsaknad av väg-och vindljud också – det är en extremt förfinad bil som kokonger för boende och resor stora avstånd i komfort med lätthet. Runt hörn, den nya M-Klass är inte så vig eller som innebär en BMW X5, men det är inte vad Mercedes köpare vill ha.

De vill ha en avkopplande men väluppfostrad upplevelse och med exakt styrning och utmärkt kontroll över kroppen, det är vad M-Klass levererar. Även standard stål-fjädrande bilar är imponerande, men du kan ange Airmatic adaptiv fjädring och nya frivilliga system som kallas “Active Curve Control”, som använder aktiva anti-roll bar. Dessa motstå roll i kurvorna, men hålla bilen kompatibel på stegar.

Rida, på alla de modeller som vi försökte, var väl kontrollerade och bekvämt – även på grövre ytor. Om du vill gå ordentligt off-road, M-Klass finns med hill descent system, låsbar lucka och flera olika grepp inställningar tack vare en option pack.

Som en lyxig och avkopplande sätt att resa som även har stora fördelar i effektivitet, den nya M-Klass ser ut att vara en stor framgång.

Viktiga specifikationer

* Pris: £45,000 (est.)
* Motor: 3,5-liters diesel, 255bhp
* Växellåda: Sju-växlad automatlåda, fyrhjulsdrift
* Toppfart: 139mph
* 0-62 mph: 7.4 sekunder
* Econ: 41.5 mpg
* CO2: 179g/km
* Utrustning: klimatanläggning, vremja, adaptiv fjädring, lädersäten, aluminiumfälgar
* Försäljning: April 2012

SHARE
Previous articleNya Beetle vs MINI
Next articleAudi A6 Avant